Mastercard paypass, İtalya'da pilot uygulamaya geçti

Güncelleme Tarihi:

Mastercard paypass, İtalyada pilot uygulamaya geçti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2007 15:29

MasterCard'ın temassız kart teknolojisine sahip kredi kartı ürünü olan MasterCard PayPass, İtalya'da pilot uygulamaya geçti.

Haberin Devamı

MasterCard'tan yapılan açıklamaya göre, MasterCard Worldwide, Poste Italiane'nin ticari işler birimi Banco Posta ile gerçekleştirdiği ortaklık sonucunda, İtalya'daki ilk MasterCard PayPass pilot programını duyurdu.

Posta Italiane 2007 yılı sonuna kadar, MasterCard PayPass teknolojisini taşıyan ön ödemeli kartlara sahip olacak yeni kart sahipleri ile altı veya sekiz aylık bir pilot program başlatacak.

“PostePay Evolution MasterCard” adı verilen ön ödemeli bu kartlar, alışveriş amacıyla ve aralarında sinemalar, fast food restoranları, zincir restoranlar, süpermarketler ve diğer mağazaların da bulunduğu çok çeşitli perakende kategorilerinde Milan ve Roma'daki perakendecilerde kullanılabilecek.

MasterCard tarafından Avrupa'daki birçok pazarda hizmete sunulan bu uygulama, 25 avronun altındaki küçük alışverişlerin hızlı, güvenli ve kolay bir şekilde tamamlanmasına imkan verirken, aynı zamanda tüketicilerin bozuk para araması, PIN kodu girmesi veya fiş imzalaması zorunluluklarını ortadan kaldırıyor.
Açıklamada, Avrupa'da ilk MasterCard PayPass uygulamasının 2006 yılında Türkiye'de başlatıldığı da hatırlatıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!