Massive Weekend

Güncelleme Tarihi:

Massive Weekend
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2012 12:18

KüçükÇiftlik Park
12.05.2012
12:00

Haberin Devamı

Elektronik müziğin mihenk taşları İstanbul’da

Yazın ilk şehrin en genç festivali Massive Weekend, bu yıl 12 Mayıs Cumartesi günü Massive Istanbul organizasyonuyla Maçka KüçükÇiftlik Park'ta..

Red Bull Music Academy 'nin önemli katkıları, Luxury Lounge FM'in medya sponsorluğunda ve Massive Istanbul organizasyonuyla; uzun bir bekleyişten sonra canlı performansıyla İstanbul’a gelen Vitalic Turkiye’de hayranlarıyla  buluşmaya hazırlanıyor. Aynı gece festivali zirve noktasına hazırlayacak isim ise; Fransa’nın önde gelen prodüktörlerinden Philippe Cerboneschi ve Hubert Blanc-Francart ya da elektronik müzik camiasında tanındıkları isimleri ile Philippe Zdar ve Boom Bass’dan oluşan Cassius.

Gerçekleştirildiği ilk yıl Trentemoller, Uffie, Timo Maas, Isoleé ve Scanners gibi dans müziğinin önemli isimlerini misafir eden; Massive Istanbul tarafından iki gün boyunca 2000’den fazla kişinin katılımıyla geçtiğimiz Şubat ayında gerçeklesen Massive Weekend; arayı soğutmadan, farklı bir konseptle geri dönüyor.

Haberin Devamı

Vitalic hakkında:
Poney Part 1 adlı parçası daha önce Basement Jaxx ve Plaid gibi isimlerle çalışan dijital sanat kolektifi Pleix’in Birds adlı videosunda yer aldı. 2007  yılında OK Cowboy albümünden Trahison adlı parçası Fransız sinemasının parlayan yapıtlarından Water Lillies’in fragmanlarında kullanıldı. Çocukluğunda trombon çalan ancak Daft Punk ve erken dönem Fransız elektronik müziğinin etkisi altına girerek dans müziğine yoğunlaştı. Vitalic’ten önce Dima, Hustler Pornstar gibi isimlerin altında sahnelerde yer almıştı.Daft Punk, Björk, Royksopp gibi isimleri remixleyen Vitalic son olarak 2010 yılında Fransız elektronik müzik duayeni Jean Michelle Jarr’ın La Cage’ini yeniden düzenledi. Davide Manulli’nin son filmi La Leggenda di Kaspar Hauser’in soundtrac albümüne de imza atıyor.

Cassius hakkında:
Cassius Fransa’nın önde gelen prodüktörlerinden Philippe Cerboneschi ve Hubert Blanc-Francart ya da elektronik müzik camiasında tanındıkları Philippe Zdar ve Boom Bass ikilisinden oluşuyor.Virgin Records tarafından yayınlanan ilk single’ları Cassius 1999 ile  UK Singles Chart’a 7 numaradan giriş yaptılar.Cassius 1999 ve Feeling for You adlı parçalarında DC Comics karakterlerinden çizgiroman kahramanı Deadman’e DJ olarak yer verdiler. 2002 tarihli Au Rêve adlı albümlerinde, Jocelyn Brown, Steve Edwards, Wu-Tang Clan’den Ghostface Killah ve Leroy Burgess ile beraber çalıştılar. Hayata geçirdikleri Cassius Workshop adlı projelerinde piyasa sundukları a-capella’lar 2006’ya kada 400’den fazla remix yapıldıCassius’un I Love You So adlı parçası Jay-Z ve Kanye West işbirliğinin ürünü olan 2011 tarihli Watch the Trone albümünde yer alan Why I Love You’da sample’landı.Son EP’leri The Rawkers ile Ed Banger ekibine katılan Cassius teknolojinin harikalarını kullanarak “I <3 U SO” isimli şarkılarına akıllı telefonlar için interaktif bir video uygulaması yarattı.

Haberin Devamı

Festival sezonunun gelişini bu yıl Maçka KüçükÇiftlik Park, öğlen 12'de kapıların açılmasıyla birlikte 12 saat kesintisiz müzik eşliğinde ve arka bahçenizin rahatlığında müjdeliyoruz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!