Marquez kanser tedavisi görüyor

Güncelleme Tarihi:

Marquez kanser tedavisi görüyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 1999 00:00

Haberin Devamı

Latin Amerika edebiyatının en ünlü ismi Nobel ödüllü yazar Gabriel Garcıa Marquez lenf kanserine yakalandı. Yüzyıllık Yalnızlık romanıyla tanınan Marquez, Los Angeles’te tedavi altına alındı.

Dünyaca ünlü Nobel ödüllü yazar Gabriel Garcia Marquez'in Los Angeles'taki bir hastanede düşük yoğunluklu lenf kanseri tedavisi gördüğü bildirildi.

Los Angeles Times gazetesinde yer alan haberde, ünlü yazara 'genel bitkinlik (yorgunluk)' teşhisi konduğu ve Los Angeles'taki doktorların lenf kanseri olduğunu doğruladığı belirtildi.

Haberde, doktorların Marquez'in hastalığının bir çeşit lenf sistemi kanseri olduğunu ve yazarın da tedavisinin olumlu geçtiğini kaydettiği ifade edildi.

Tedaviye olumlu yanıt veren 72 yaşındaki ünlü yazarın yıl sonunda doktor kontrolünden geçmek için tekrar Los Angeles'a geleceği kaydedildi.

Kolombiyalı roman ve öykü yazarı ve Latin Amerika edebiyatında büyüsel gerçekçilik olarak anılan akımın önde gelen adlarından olan Marquez, 1982 yılında Nobel Edebiyat Ödülü'nü kazanmıştı.

'Yüzyıllık Yalnızlık', 'Latin Amerika Romanı', 'Erindera'nın Acıklı Öyküsü', 'Mavi Köpeğin Gözleri', 'Başkan Babamızın Sonbaharı', 'Kırmızı Pazartesi', 'Bir Kayıp Denizci', 'Sevgiden Öte Sürekli Ölümdür' ve 'Gabriel Garcia Marquez'le Konuşmalar' yazarın Türkçeye çevirilen yapıtları arasında yer alıyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!