Marmaris'teki bu mahalle 10 yıldır elektriksiz

Güncelleme Tarihi:

Marmaristeki bu mahalle 10 yıldır elektriksiz
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 19, 2011 12:29

MUĞLA’nın Marmaris İlçesi Karacasöğüt Köyü’nün Tuzla Mahallesi’nde oturanlar yaptıkları başvurular sonuç getirmeyince 10 yıldan bu yana karanlıkta kaldıklarını söyledi.

Haberin Devamı

MUM IŞIĞINDA DERS ÇALIŞIYORLAR / FOTO GALERİ

Marmaris’e 25 kilometre uzaklıktaki Karacasöğüt Köyü’ne baÄŸlı 11 haneli, 43 kiÅŸinin yaÅŸadığı, yaz aylarında mavi tur teknelerinin uÄŸramadan geçmediÄŸi 2 enfes koya bakan, Tuzla Mahallesi kurulduÄŸundan bu yana geceleri karanlığa mahkum. 1995 yılında projeler çizilerek mahalleye elektrik baÄŸlanmasına karar verildi. Ancak, aradan geçen 10 yıl içerisinde önemli bir geliÅŸme olmadı. 2005 yılında ödenek çıkartılırken trafonun kurulacağı, elektrik direklerinin dikileceÄŸi yerler belirlendi. Ama yine elektrik baÄŸlanmadı. Mahalle sakinleri mum ışığı ve gaz lambalı, teknolojinin hiç bir nimetinden yararlanamadan yaÅŸamlarını sürdürdü. 150 dönüm tarım arazisine sahip, aynı zamanda balıkçılık ve arıcılıkla geçimlerini saÄŸlayan mahalle sakinlerinden olan ancak lise öğrenimini Aydın’ın Germencik Ä°lçesi’ne baÄŸlı Ortaklar Beldesi’nde sürdüren 15 yaşındaki AyÅŸenur Ölmez, ""Yaşıtlarımın çoÄŸun benim gibi öğrenimlerini baÅŸka illerde sürdürmek zorunda. Tatillerde evimize gelip buradaki karanlık yaÅŸama dönüyoruz" dedi.Â

Mahallenin, Tuzla Koyu’nda bakan tek restoranının sahibi Ali Ölmez, yaz aylarında mavi turlarla gelen turistlere hizmet vermeye çalıştığını anlatırken, "Jenaratör kullanıyorum. Ancak çok maraflı olduğu için kazancımın çoğunu yakıt için harcıyorum" diye yakındı.

Mahalle sakinlerinden Hanife Yılmaz da en büyük zorluğu kadınların çektiğini belirterek, şunları söyledi:

"Çamaşırlarımızı kuyudan çektiğimiz sularla elimizde yıkıyoruz. Buzdolaplarımız çalışmadığı için yiyeceklerimizi günlük almak, yaptığımız yemekleri aynı gün yemek zorundayız. 2011 yılında taş devrini yaşıyoruz. Elektrik için yaptığımız başvurulara yanıt alamadık."

AYDEM yetkilileri, Tuzla Mahallesi sakinleinin başvurularının incelendiğini, kararın genel müdürlük yatırımlar başkanlığınca verileceğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!