Marmaris'te fuhuş operasyonu: 20 kişi tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Marmariste fuhuş operasyonu: 20 kişi tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2006 14:24

Marmaris'te jandarma ekipleri tarafından düzenlenen fuhuş operasyonu kapsamında gözaltına alınan 25 kişiden 20'si tutuklandı.

Muğla İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince 3 gün önce Marmaris kent merkezi ve Beldibi beldesinde düzenlenen operasyon kapsamında, yabancı uyruklu kadınlara zorla fuhuş yaptırdıkları ve bu amaçla çete oluşturdukları iddiasıyla gözaltına alınan 25 kişi, sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.
Zanlılardan 3'ü kadın 20'si, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Mahkeme, ayrıca firari olan bir zanlı hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkarttı.

KADINLARIN 3'ÜNDE BULAŞICI HASTALIK TESPİT EDİLDİ

Fuhşa zorlanan yabancı uyruklu 36 kadın ise sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Muğla Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Yapılan muayenelerinde, 3 kadında bulaşıcı cinsel hastalık tespit edildi.

Öte yandan, operasyonda yakalanan zanlıların işyeri ve evlerinde yapılan aramalarda, 1 kurusıkı tabanca, 5 kelebek bıçak, 1 kama, 2 döner bıçağı, bir miktar uyuşturucu hap, esrar ve 12 bin 552 YTL, 5 bin 873 dolar, 1160 avro ele geçirildi.
Zanlıların, yaklaşık 5 aylık takip sonrasında yakalandığı öğrenildi.

ULUSLARARASI GÖÇ ÖRGÜTÜ “157 YARDIM HATTI”

Muğla İl Jandarma Komutanlığı yetkilileri, operasyonla fuhşa zorlanan kadınların kurtarıldığına dikkat çekerek, Uluslararası Göç Örgütü (IOM) yetkililerine operasyonla ilgili bilgi verildiğini söylediler.

IOM'un Türkiye'de fuhşa zorlanan yabancı uyruklu kadınları kurtarmak için “Annemi Gördünüz mü” adıyla kampanya başlattığını belirten yetkililer, fuhşa zorlanan kadınların IOM'un “157” No'lu yardım hattını aramasını istediler.

IOM tarafından insan ticareti mağdurlarının kurtarılmasına destek sağlanması amacıyla kurulan “157 Yardım Hattı”, haftanın her günü 24 saat hizmet veriyor. Hattı arayanlar, vizeler ve mağdur durumdaki göçmenlerin güvenli şekilde ülkelerine dönmelerine ilişkin prosedürlerle ilgili bilgi alabiliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!