Marmaris'te ABD askerleri av tüfeği aldı

Güncelleme Tarihi:

Marmariste ABD askerleri av tüfeği aldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2007 11:19

Amerikan Deniz Kuvvetlerinde kendi alanındaki 5 gemiden biri olan “USS Bataan” amfibik hücum gemisinde aynı anda 600 kişiye müdahale yapılabilecek bir hastane bulunduğu açıklandı.

Haberin Devamı

3 gündür Marmaris limanında demirli bulunan gemiye bu sabah ABD'nin Türkiye Büyükelçiğinde görevli ABD Deniz Ataşesi David A.Renberg'in rehberliğinde basın gezisi düzenlendi.

Marmaris'te görevli yerel gazete muhabirlerinin katıldığı gezide gemi hakkında bilgiler verildi.

600 KİŞİLİK HASTANE

Gemide insani amaçlarla da kullanıldığı açıklanan 600 kişi kapasiteli bir hastane yer alıyor. Geminin Endonezya ve New Orleans'ta yaşanan deprem felaketleri sonrasında bu bölgelerde insani amaçlı görev yaptığı açıklandı.

Gemide göre yapan her askerin odasında bir televizyon yer alıyor. Gemide yaşayan askerler için günde 4 öğün yemek çıkıyor.

Gemi Akdeniz'den ABD'ye 2 hafta süren yolculuk sonrasında ulaşıyor. Gemi görev bölgesinde 6 ay bulunuyor.
Marmaris'e gelen ABD'li askerlerin sipariş verdiği çok sayıda av tüfeği de görevliler tarafından gemiye yerleştirildi.
Gemi personelinin Marmaris ziyareti süresinde en fazla döner ve nargileden hoşlandığı öğrenildi.

ÖZEL GÖREVLERE GİDİYOR

Haberin Devamı

Özel müdahale görevleri ve insani yardım görevlerine gönderildiği bildirilen, 'USS Bataan” amfibik hücum gemisi 253.5 metre uzunluğunda, 31.8 metre genişliğinde ve 40 bin 380 ton ağırlığa sahip.

Asıl görevinin amfibik hücum yapmak olduğu bildirilen, üstün darbe gücüne sahip gemi, özel harekatlarda da görev alabiliyor.

Tahliye amacıyla ve insani amaçla kullanılan, uçaksavar olarak yararlanılan ve kara hizmetlerinde görev alan gemide, tam teçhizatlı ve operasyon yapmaya elverişli 6 tıbbi donanımlı oda, 600 hasta kapasiteli hastane, tam teçhizatlı 3 diş operasyonu odası bulunuyor.

Gemide 5 adet M 1 tankı, 25 adet hafif amfibik silah, 8 top, 68 askeri araç, 10 adet lojistik kapasiteli konteyner da yer alıyor. 12 adet gece görüşlü  helikopter, 4 deniz helikopteri, 6 hücum uçağı, 3 yardımcı helikopter, 4 süper kobra helikopteri bulunan gemide 104 subay, bin 4 erbaş ve bin 894 deniz piyadesi görev yapıyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!