Marmara'da korkutan kaza

Güncelleme Tarihi:

Marmarada korkutan kaza
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2011 09:22

Bursa’dan gelen Osmangazi feribotu Marmara denizinde Ro-Ro gemisiyle sürtüştü. 830 yolcu, 150 araç bulunan ve çarpışma sonrası hafif hasar oluşan feribot Yenikapı’ya yanaştı.

Haberin Devamı

Kaza sırasında feribotta bulunan yolculardan raf sistemleri yapan bir şirketin yöneticisi  Okan Aras, büyük bir tehlike atlattıklarını belirterek, şöyle konuştu:

İŞTE KAZADAN HEMEN SONRA ÇEKİLEN GÖRÜNTÜLER / WEB TV

"Mudanya’da saat 07.45’de Osmangazi Feribotuyla Yenikapı’ya doğru hareket ettik. Saat 08.40 sıralarında, yani yolun tam ortalarında uzaktan bir Ro-Ro gemisinin geldiğini gördük. Arkadaşımla birlikte cam kenarında oturuyorduk. Bizim gördüğümüzü kaptan da herhalde gördü ki dümenini kırmaya başladı. Geminin bize çarpacağını anladık. Gemi, feribotun sol ön taraftakı halat bağlama yerine çarptı bizi sağa, gemi sola doğru kaydı. Yaklaşık hem bizim feribot hem Ro-Ro gemisi açıkta kaldı sonra tekrar hareket etti."

MARMARA'DA BÜYÜK TEHLİKE ATLATILDI / WEB TV

Haberin Devamı

Okan Aras, Ro-Ro gemisinde çok sayıda tır ve kamyon bulunduğunu, içinde yolcu taşıyan feribotla şiddetli bir çarpmasından büyük bir facia yaşanabileceğini belirterek, "Feribotun ön tarafında hasar var. 5 saniye ile kurtuldu. Eğer 5 saniye içinde kaptan gemiyi farketmesiydi, feribot belki de tam ortasından bölünecekti. Birkaç vatandaş fenalaştı ama şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı" dedi.

YOLCULAR YAŞADIKLARI DEHŞETİ BÖYLE ANLATTI / WEB TV

"Bizim kaptan durmasa, RoRo gemisi ortadan çarpacaktı"

Bursa'dan gelen Osmangazi feribotu Marmara denizinde Ro-Ro gemisiyle çarpıştı. 830 yolcu, 150 araç bulunan feribotun ön bölümünde hafif hasar oluştu. Feribot saat 09.20 sıralarında Yenikapı'ya yanaştı. İskelede tedbir amaçlı ambulans bekletildi.

Feribottan inen yolcular kazayı anlattı. Yolcular, "Roro gemisi sol taraftan geliyordu. Bizim kaptan, RoRo gemisini gördü ve durdu. RoRo gemisi sürtüp gitti. Bizim kaptan durmasa, Roro gemisi ortadan çarpacaktı" dedi. Bir yolcu ise, "İki kez çarpışma sesi duyduk" diye konuştu. Bir kadın yolcu ise feribotta doktor olmamasını eleştirdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!