Marmara Üniversitesi'nde isyan

Güncelleme Tarihi:

Marmara Üniversitesinde isyan
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2016 17:38

Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri eğitim aldıkları şartları protesto etmek için Sağlık Kampusu önünde bir araya geldi. Öğrenciler sosyal medyada #marmaradisrezaleti etiketiyle yayınladıkları bildiride, okulun kazanç amacı güttüğünü, fiziki şartların yetersiz olduğunu ve kadın öğrencilerin hastaların tacizine maruz kaldığını iddia etti.

Haberin Devamı

Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri dün Marmara Üniversitesi Sağlık Kampusu Başıbüyük Yerleşkesi önünde eylem yaptı. Sosyal medyada örgütlenen öğrenciler sorunlarını özetleyen bir bildiri de paylaştı. Bildiride, Sağlık Kampusu’ndaki fiziki şartların elverişsiz ve sağlık ekipmanlarının ise yetersiz olduğu vurgulandı. Sabun, peçete gibi temizlik malzemelerinin öğrenciler tarafından karşılandığı ve kendi telefonları ile hastaları aramak zorunda bırakılan kadın öğrencilerin tacize maruz kaldığı dile getirildi. Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi yönetimi ise bu iddaları yalanladı.

Haberin Devamı

Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği fakültesi öğrencileri sosyal medyada paylaştıkları bildiride; bölümlerin kalifiye bir eğitim yerine, sadece hasta sirkülasyonu ve döner sermaye geliri hedeflediğini vurguladı. Öğrencilerin iddiaları arasında; Sağlık Kampusu’nda alet yetersizliği nedeniyle beşinci sınıfların zorunlu tatile çıkarıldığı, sünger, sabun, deterjan, peçete gibi malzemelerin öğrenciler tarafından karşılandığı ve binanın sık sık su baskınına maruz kaldığı gibi iddiaları da yer aldı.

Haberin Devamı

DEKAN ÖZKAN: İDDİALARIN ASLI ASTARI YOK

Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yasemin Özkan iddiların asılsız olduğunu belirterek, “Öğrencilerimizin söyledikleri gerçeği yansıtmıyor. Bu iddiaların aslı astarı yok. Sağlık Kampusu’nda her türlü imkan öğrencilerimize sunuluyor. Türkiye’nin en donanımlı diş hekimliği fakültesine sahibiz. Öğrencilerimiz hiçbir şeyi kendi ceplerinden ödemiyor. Bu, birtakım provokatif güçlerin etkisi ile yaptıkları bir kampanya. Hiçbir şekilde bizi bağlamıyor ” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!