Marmara Adası'nda elektrik kesintisi! Marmara Adası’nda elektrikler ne zaman gelecek?

Güncelleme Tarihi:

Marmara Adasında elektrik kesintisi Marmara Adası’nda elektrikler ne zaman gelecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2019 12:04

Marmara Adası’nda elektrik kesintisi yaşanıyor. Güney Marmara'da elektrik dağıtım hizmeti veren Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. (UEDAŞ), Marmara Adasında yaşanan elektrik kesintisi ile ilgili açıklamada bulundu. Peki, Marmara Adası’nda elektrikler ne zaman gelecek?

Haberin Devamı

Balıkesir'e bağlı Marmara Adası'nda Uludağ Elektrik Dağıtım AŞ'den (UEDAŞ) yapılan yazılı açıklamada, elektrik kesintisinin bir geminin denizin altından geçen kablolara zarar vermesiyle oluştuğu bildirildi. Marmara Adası’nda elektrikler ne zaman gelecek?

Marmara adasında süren elektrik kesintisinin ne zaman sona ereceği hakkında UEDAS tarafından bir açıklama yapılmadı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bölgede kablo test aracı ve cihazlarla yapılan taramada, karadan 6 bin 800 metre civarı uzaklıkta patlak olduğu ekiplerimizce tespit edilmiştir. Deniz altı hatlarda arıza giderme çalışmaları aralıksız sürüyor ancak olumsuz hava koşulları nedeniyle arızaya müdahale noktasında ekiplerimiz zorlanıyor. Jeneratör kurma çalışmalarına başladık."

Marmara Adası'nda dün saat 15.00 sularında denizin dibinden giden enerji iletim kablolarının arızalanması nedeniyle elektrikler kesilmişti. Bunun üzerine UEDAŞ ve belediye ekipleri kabloların tamiri için çalışma başlatmış ancak denizdeki fırtına nedeniyle müdahalelerden sonuç alınamamıştı.

 

BAKMADAN GEÇME!