Marketler sokagi

Güncelleme Tarihi:

Marketler sokagi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 1999 00:00

Haberin Devamı

Arnavutkoy Deresi Sokagi buyuk bir degisiklik yasiyor. Uc buyuk market zincirinin birer subesi yanyana semt sakinine hizmet veriyor...

Arnavutkoy, 5 bin 200 nufusuyla Bogaz'da kucuk bir semttir. Bu kucuk semtte yaklasik sekiz bakkal, dort buyuk manav ve dort kasap dukkani var.

Mahallede her hafta sali gunu semt pazari kurulur. Semt sakini persembe gunleri Ulus'da kurulan halk pazarina cikip alisverisini yapar.

Kimi buyuk sirketlerin merkezleri Arnavutkoy'dedir, ama semt ticari bir yerlesim yeri sayilmaz.

Semtin Birinci Caddesi'nde siralanmis balik ve et lokantalarinin disinda gida satan dukkanlari gecindirecek kadar fazla sayida mekan da yoktur.

Semt meydanindaki Arnavutkoy Rum Ilkokulu'nun sag tarafinda bulunan Arnavutkoy Deresi Sokagi bugunlerde ilginc bir gorunume kavustu: Sokagin 30, 34 ve 40 numuralarinda piyasanin iddiali uc marketinin subeleri yanyana is yapiyorlar. Ucler Super Market, BIM ve TANSAS.

Yenikoy, Kurtulus, Sisli ve Caglayan'da bagimsiz subeleri olan sokagin basindaki Ucler Market 1991'den bu yana semtte hizmet veriyor.

100 marketle Izmir'i avucunun icine almis olan Izmir Buyuksehir Belediyesi'ne ait TANSAS gectigimiz eylul ayinda ilk kez Istanbul'da subeler acti. Ilk subelerinden biri de Arnavutkoy'deki bu magaza oldu.

Ekim ayinda ise, toptan fiyatina perakende satis yapan BIM market Arnavutkoy Deresi Sokagi'na geldi.

Semt sakinine avantaj

TANSAS'in hizmet verdigi 40 numarali dukkan dort kez el degistirdi. BELTAS, Dengemek ve Ceylan Holding'den sonra sira TANSAS sahiplerinden Garanti Bankasi'na geldi.

Ucler Market'in basinda sahibi var. BIM'de sorumlu bir gorevli, TANSAS da ise bir isletme muduru marketi yurutuyor.

Ucler ve TANSAS'ta et ve sarkuteri reyonu var, ayrica gida ve temizlik maddeleri satiliyor. BIM'de ise gida maddeleri satiliyor.

Ucler'in sahibi Metin Cetin, potansiyel olarak market sayisinin Arnavutkoy icin fazla oldugunu kabul ediyor. Ama bunun semt sakininin kaliteyi ucuza satin almasi acisindan bir avantaj oldugu dusuncesinde.

Disaridan gelenler

Arnavutkoyluler geleneksel olarak semt esnafindan ve semt pazarindan alisveris yapmayi tercih ediyorlar. Bu arada semtin yukarisinda kalan Akmerkez'in icindeki ve Kurucesme'deki Macro supermarket zincirlerini de unutmamak gerekiyor. Buralari da Arnavutkoy'e cok yakin.

Oyleyse bu sokakta yanyana duran uc marketin musterisi kim?

Evlere de servis yapan ve semtte en koklu olan Ucler Market'in musteri portfoyu oldukca genis: Arnavutkoy, Ulus, Ortakoy, Bebek, 4. Levent, Gazeteciler Sitesi'nden gelen musteriler ve semtteki bar ve lokantalar.

En ucra koselere kadar girip halka hizmet vermeyi hedefleyen ve Ege fiyatlari ile Istanbul'da satis yapan TANSAS'in musterisi daha cok ev hanimlari. BIM'in musterisi ise toptan satin almayi tercih eden kalabalik aileler ve is yerleri.

5 bin 200 nufusa sahip olan Arnavutkoy semti bu kadar marketi kaldirabilecek mi? Bunu zaman gosterecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!