Mark Zuckerberg Facebook’a empati butonunu getiriyor

Güncelleme Tarihi:

Mark Zuckerberg Facebook’a empati butonunu getiriyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2015 16:21

Facebook’un kurucusu ve sahibi Mark Zuckerberg, yeni özellik olarak beğenmeme butonunun yerine empati butonunun geleceğini söyledi. İşte detaylar..

Haberin Devamı

Facebook'un sürekli gelen yeniliklerinin ve güncellemelerinin belki de kullanıcıları en çok ilgilendirenden birisi olan beğenmeme butonunun eklenip eklenmeyeceği bir süredir konuşulan bir konuydu. Çoğu kişinin eklenmesini istediği ve eklenmesini dört gözle beklediği bu özellik, çok fazla kişi tarafından konuşulmaya başlanınca Facebook'un kurucusu olan Mark Zuckerberg konu ile ilgili bir açıklamada bulunmuştu. Yaptığı açıklamada Facebook kullanıcılarının birbirini yargılamasını istemediğini ve böyle bir özelliğin buna sebebiyet vereceğini belirten Mark, bu özelliğin gelemeyeceğini fakat yeni birkaç eklenti üzerinde çalıştıklarını belirtmişti.

Facebook'un aldığı patentle birlikte Mark Zuckerberg’in bahsettiği eklentinin ne olacağı ortaya çıktı; Empati butonu. Facebook'un patentinde belirtilen ve birkaç haftadır konuşulan empati butonu özelliği, Mark Zuckerberg'in açıkladığı kadarıyla Facebook kullanıcılarının duygularını herhangi bir söz kullanmadan dile getirmesini sağlayabilecek bir sistem. Aynı sistem, kullanıcıların birbirlerinin gönderilerine yorum yapmasını da sağlayacak fakat bu yöntem ile yapılan yorumlar biraz daha renkli ve hafif olacak.

Haberin Devamı

Ayrıca empati butonu özelliği bir süredir Facebook'ta bulunan ve gönderilere eklenebilen duygu özelliklerinin de daha gelişmiş bir hali olacak. Bu özelliğin gelişi ile birlikte duygularımızı belirtmek için kullanabildiğimiz ifadeler ve yeni gelecek birçok ifade, başka gönderilere yorum yapma amacıyla da kullanılabilecek.

Empati butonu anlaşılan "Beğen" ve "Yorum Yap" butonlarının yanında bulunacak. Butona tıkladığınızda karşınıza çıkan ifadelerden birisini seçebileceksiniz ve gönderinin sahibi, gönderisinin bu ifadelerden kaç tane aldığını görebilecek.

BAKMADAN GEÇME!