Marimo nedir? Şans yosunu bakımı kolay mı?

Güncelleme Tarihi:

Marimo nedir Şans yosunu bakımı kolay mı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2021 10:04

Marimo adı ile bilinen Şans Yosunu, Japonya ve çevresinde görülen bir türdür. Alglerin top haline dönüşmesiyle oluşan Marimo, nadir olarak rastlanmaktadır. Japonya ve İzlanda taraflarında görüntülenen Marimo şans yosunu türünün nesli tükenme ile karşı karşıyadır.

Haberin Devamı

Marimo ilk olarak 1820'lerde literatüre girmiştir. Şans yosunu, 1898'de Japon botanikçi Takiya Kawakami tarafından marimo olarak adlandırılmıştır. Mari, zıplayan bir oyun topudur. Mo, suda büyüyen bitkiler için genel bir terimdir.

Marimo kolonilerinin varlığı, rüzgarın neden olduğu akımların dinamik etkileşimi, ışık rejimi, göl morfolojisi, dip substrat ve sedimantasyon ile birlikte türlerin düşük ışık koşullarına adaptasyonuna bağlıdır.

Marimo'nun yuvarlak şekli, ara sıra onu döndüren yumuşak dalga hareketi ile korunur. Bunun için en iyi ortam, tabanı kumlu sığ göllerdir.

Marimo bakımı kolay bir canlıdır. Kavanozda veya fanusta baktığınız marimonuzun suyunu her hafta mutlaka değiştirmelisiniz, musluk suyu kullanabilirsiniz. 

Su değişimi esnasında marimonuzu çevirirek yıkarsanız yuvarlak şeklini kaybetmemesini sağlarsınız. Su değişimi esnasında soğuk su tercih edin, hatta çok sıcak havalarda buzdolabına bile koyabilirsiniz. Ayrıca marimonuzu direkt güneş ışığından korumalısınız.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!