Marifetli Bozkurt

Güncelleme Tarihi:

Marifetli Bozkurt
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2009 00:00

Üstün Zekâlılar Enstitüsü öğrencisi Bozkurt Selvi, 9 aylıkken konuşmaya başladı. 2 yaşında BBC’yi izleyerek İngilizce öğrendi.

Haberin Devamı

5 yaşında okuma yazmayı söktü. 6 yaşında keman çalmaya başladı. Şimdi 9 yaşında olan Bozkurt, İspanyolca öğreniyor, astronomiyle ilgileniyor. İdolleri Albert Einstein ve Michio Kaku. Kendisini, “Zekiyim, saygılıyım, sevgi doluyum” diye tanımlıyor.

TURİZM şirketinde çalışan Alpay ve ev kadını Nur Selvi’nin tek çocukları Bozkurt, 6 Haziran 2000’de doğdu. 9 aylıkken, mutfakta yemek pişiren annesini, üç kelimelik bir cümle kurup, “Anne buraya gel” diye çağırınca ailesi, Bozkurt’u yakın takibe aldı. Müthiş bir taklit yeteneği vardı. Televizyonda duyduğu yerli yabancı kelimeleri hafızasında tutuyordu. Babası play station oynarken, Japonca konuşmaları tekrarlıyordu. Bu yeteneği sayesinde televizyondan İngilizce öğrenebileceğini düşünen Nur Selvi, Bozkurt’a BBC Prime’daki çocuk programlarını izletmeye başladı. Masanın üzerindeki elmayı gösterip annesine, “Can I eat apple?” (Elmayı yiyebilir miyim?) dediğinde, İngilizce bilmeyen Nur Selvi, yanında İngilizce-Türkçe sözlük taşımaya başladı. Türkiye’de yaşayan yabancı ailelerle tanışıp, Bozkurt’a İngilizce konuşan arkadaşlar buldu.

Haberin Devamı

Bozkurt, 4 yaşında anaokuluna gitmeye başladı. Yarım gün Türkçe, yarım gün İngilizce dersler aldı. Okuma yazmayı 5 yaşında söktü. 6 yaşında da keman çalmaya başladı. 3 yıldır keman eğitimi alan Bozkurt, keman virtüözü olmaya şimdiden aday. İlköğretim 4’üncü sınıf öğrencisi Bozkurt’un en düşük notu 100. Bozkurt, çevre sorunlarına da duyarlı. Mini Panda ve Tema Vakfı Çocuk üyesi. Geçen yıl annesinin aldığı İngilizce-İspanyolca sözlükten İspanyolca öğreniyor.

Favorisi astronot konuşmaları

İnternette yeni bir şeyler öğrenmeyi seven Bozkurt, NASA’nın sitesinin bağımlısı. Sitede en çok ilgisini astronot konuşmaları çekiyor. Annesi konuşmalardan ne anladığını sorduğunda, “Ben hepsini anlıyorum. Bilmediğim hiç kelime yok” diyor. Bozkurt’un kendine ait İngilizce bir internet sitesi de var. http://sites.google.com/site/bozkurtssite/Home adresinde, Bozkurt’un kişisel tanıtımı ve ilgi duyduğu alanlar yer alıyor. Dinozorlarla da yakından ilgilenen Bozkurt, tüm dinozorların Latince isimlerini ezbere biliyor.

İlk futbolu 8 yaşında oynadı

Haberin Devamı

Bozkurt Selvi, çevresindeki arkadaşları gibi çocukluğunu çok fazla dışarıda oyun oynayarak geçirmedi. İlk kez geçen yıl, sokakta arkadaşlarıyla birlikte futbol maçı yaptı. Fanatik bir Beşiktaş taraftarı olan Bozkurt, en çok milli kaleci Rüştü Reçber’i seviyor. Kitap okumayı da çok seviyor. Annesi kitap sevgisini “Kitapçıya girdiğimizde Disneyland’a girmiş gibi oluyor” diye anlatıyor. Kendisini saygılı, sevgi dolu, zeki, oyun oynamayı ve kitap okumayı seven birisi olarak tanımlıyor. Astronot, bilim insanı veya mucit olmak isteyen Bozkurt, “Uzaya gidecek ilk Türk astronot olacağım” diyor.

100 binde bir rastlanan çocuk

Bozkurt Selvi, yaklaşık bir ay önce kurulan Üstün Zekâlılar Enstitüsü’nde eğitim almaya başladı. Enstitü Başkanı Şükrü Murat Cebeci, Bozkurt ile yakından ilgileniyor. Cebeci, Bozkurt için “Bozkurt 100 binde bir rastlayabileceğimiz çocuklardan. Türkiye’de Bozkurt gibi binlerce çocuk var. Enstitüde Bozkurt’a, uzay ve astronomi, düşünce becerileri, zekâ oyunları ve mucitlik olmak üzere haftada 4 ders vereceğiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!