Mardin'de silah operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Mardinde silah operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2007 13:50

KUZEY Irak'tan kaçak olarak Mardin'e getirilerek piyasa satılmak istenen aralarında 6 Glock tabancanın da bulunduğu 28 tabanca ele geçirildi. Silah kaçakçılığıyla ilgili 7 kişi tutuklandı.

Haberin Devamı

Mardin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize suçlarla Mücadele Şube ekipleri, bir şebekenin Kuzey Irak'tan kaçak olarak ülkeye silah soktuğu ve çeşitli illere götürüp sattığı istihbaratı üzerine, ‘Demir Kafes ve Örs' adını verdiği operasyonu başlattı. Silah kaçakçıları olduğu belirlenen kişiler takibe alınarak iki ayrı operasyonla yakalandı.

Yakalanan 7 zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramada aralarında X-Ray cihazında görünmediği için ‘hayalet' silah olarak bilinen 6'sı Glock marka olmak üzere toplam 28 tabanca, bu tabancalara ait şarjör ile mermiler ele geçirildi.
Emniyet Müdürü İsmet Taşhan, silah kaçakçılarına karşı yapılan mücadelede bir şebekeye önemli bir darbenin bulunduğunu belirterek, kaçakçılarla mücadelenin südreceğini belirtti. Silah kaçakçılığıyla ilgili yakalanan F.A., M.Ş., A.E., Z.A., V.A., M.A. ve M.Ç. çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!