Mardin'de karikatür protestosu

Güncelleme Tarihi:

Mardinde karikatür protestosu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2006 16:31

Mardin'de, İslam dünyasını rahatsız eden karikatürleri protesto etmek için düzenlenen basın açıklamasına kentte yaşayan Süryaniler de destek verdi.

Memur-Sen Mardin Şubesi'nce, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen basın açıklamasına çeşitli partilerin temsilcileri, vatandaşlar ve Süryaniler destek verdi.

Memur-Sen Mardin Şube Başkanı Sait Uçar, yaptığı açıklamada, hiçbir provokasyona gelmeye mahal bırakmadan adalet ve özgürlük Peygamberi Hz. Muhammed'in alnında parlayan güneşe hakaret edenleri kınadıklarını söyledi.
Bazı yayınlarla Mardin'de Müslümanlar ile Süryaniler arasında gerginlik yaratmak isteyenlerin bulunduğu yönünde iddialar ortaya atıldığını savunan Uçar, “Mardin'de hoşgörü ortamı hiçbir zaman bozulmayacak ve Süryaniler ile her zaman barış, kardeşlik ve huzur içinde yaşamaya devam edeceğiz” dedi.

“BUNU YAPANLARIN HIRİSTİYANLIKLA HİÇBİR İLGİSİ YOK...”

Süryani Kadim Kırklar Kilisesi Başpapazı Hori Gabriel Akyüz de bütün İslam alemi gibi kendilerinin de Danimarka'da yayınlanan karikatürleri kınadıklarını bildirdi.

İncil'den ayetler okuyarak Danimarka'da yayınlanan karikatürlerin kesinlikle Hıristiyanlığı temsil etmediğini kaydeden Akyüz, şöyle dedi: “Hz. İsa, (Başkasının sizlere nasıl davranmasını istiyorsanız, siz de onlara öyle davranınız) diyor. Hıristiyanlar olarak Müslümanların hassasiyetine katılıyor ve tepkilerimizi belirtiyoruz. Özgürlük adına kesinlikle hiçbir dinin mukaddesleri incitilemez. Bunu yapanların Hıristiyanlıkla hiçbir ilgisi yoktur.”

Kaleme aldığı son kitabı gösteren Akyüz, “Kitabımda Hz. Muhammed'in soy ağacı ve Süryanilerle olan ilişkileri yer alıyor” diye konuştu.

Açıklamada, Danimarka bayrağını yakmak isteyenlere ise izin verilmedi. Açıklamanın ardından yürüyüş yapmak isteyen grup, İl Emniyet Müdürü İsmet Taşhan'ın uyarıları üzerine bu eylemlerinden vazgeçti. 
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!