Mardin'de kadın doğum evinde patlama

Güncelleme Tarihi:

Mardinde kadın doğum evinde patlama
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2011 12:09

MARDİN’de Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin merkezi oksijen gazı sistemine geçmesi nedeniyle bodrum katında yapılan çalışmalar sırasında patlama meydana geldi.

Haberin Devamı

HASTALAR BAŞKA HASTANEYE SEVK EDİLDİ - FOTO GALERİ

Oksijen tüplerinin yeri değiştirilirken gaz sıkışmasından meydana geldiği belirtilen patlamada Gaziantep’ten gelen Metin Özçalışkan isimli teknisyen yaşamını yitirirken, kısa süreli paniğin yaşandığı hastane boşaltıldı.

Yenişehir Semtinde bulunan Mardin Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin merkezi oksijen sistemine geçmesi nedeniyle bakım için Gaziantep’teki bir firmadan bir teknisyen çağrıldı. Bugün saat 09.00 sıralarında bodrum katında bulunan merkezi oksiyen sistemi bölümde bakım çalışması sırasında, bir oksijen tüpünün başlığı aşırı basınçtan dolayı patladı. Patlamadan sonra çıkan küçük yangın hastane personeli tarafından söndürülürken, oksijen tüpü başlığının isabet ettiği teknisyen 45 yaşındaki Metin Özçalışkan yaşamını yitirdi.

Patlamayla birlikte hastanede yatan hastalar ve muayene olmaya gelen vatandaşların panik yaşaması üzerine hastane boşaltıldı. Yatarak tedavi gören hastalar ambulanslarla başka hastanelere nakledilirken, muayene olmaya gelen vatandaşlar da hastaneden uzaklaştırıldı. Mardin Valisi Hasan Duruer ile Emniyet Müdürü Mustafa Aygün hastaneye gelerek olayla ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Mardin Valisi Hasan Duruer, patlamanın, merkezi oksijen sisteminin geçtiği bölümde yaşanan gaz sıkışmasından kaynaklandığını belirtti. Hastane Başhekimi Dr. Fettah Oğuz, “Hastane merkezi oksijen gazı sistemine geçişi nedeniyle Gaziantep’ten çağrılan teknisyen, tüplerin yerini değiştirirken bir tüpün başlığı aşırı basınçtan dolayı patladı ve sonra kısa süreli yangın meydana geldi. Tüpten fırlayan başlığın isabet ettiği teknisyen Metin Özçalışkan yaşamını yitirdi. Yangın ise hastane personelinin ilk müdahalesiyle söndürülürken, hastane tedbir amacıyla boşaltıldı. Hastalar ambulanslarla diğer hastanelere nakledildi. Şu anda hastanede herhangi bir risk yok. En kısa sürede hasta kabulune tekrar başlanacak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!