Mardin şehidini uğurladı

Güncelleme Tarihi:

Mardin şehidini uğurladı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2010 13:35

Diyarbakır'ın Silvan ilçesindeki Bağdere Jandarma Karakoluna teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan onbaşı Salih Albayrak'ın Mardin'in Midyat ilçesine bağlı Şenköy beldesindeki evi Türk bayraklarıyla donatıldı.

Haberin Devamı

Arapça ağıt yakan şehit annesi Asya Albayrak, oğlu Salih'le şehit olmadan yarım saat önce telefonda görüştüğünü belirterek, “Bir süre önce benden ayaklarındaki mantar için kına istemişti. Daha sonra karakoldaki arkadaşları için benden kına istedi. 'Asker arkadaşlarım da kına istiyor, onların da ayakları mantar oldu' demişti. Üç defa ona kına yolladım. Askere kurban olayım, askerler yavrularım. Telefon görüşmesinden yarım saat sonra oğlumun şehit olduğunu öğrendim” dedi.

Şehit Albayrak'ın kuzeni Menci Kaplan ise teröristlerin ciğerlerini yaktığını ifade ederek, “Allah da onların ciğerlerini yaksın. Onlar Salih'i öldürdüklerini sanıyorlar, askeri öldürdüklerini sanıyorlar, bilmiyorlar ki daha fazla yaşıyorlar, daha fazla çoğalıyoruz. Allah onları kahretsin. Şehitler ölmez, vatan bölünmez” diye konuştu.

Haberin Devamı

Şehit olan onbaşı Salih Albayrak'ın cenazesi, Diyarbakır Asker Hastanesi'nin bahçesinde düzenlenen törenin ardından askeri helikopterle Midyat'ın Şenköy beldesine getirildi. Salih Albayrak'ın cenazesi, önce babası Mehmet Albayrak'ın evine, buradan da Ulu Cami'ye götürüldü. İkindi namazının ardından cenaze namazının kılınmasından sonra düzenlenen cenaze törenine Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Mardin Valisi Hasan Duruer, Mardin Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selim Mert, Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Yılmaz, vali yardımcıları, Mardin milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı.
Törene katılanlar, terör örgütü aleyhine slogan attı.

Törende konuşan Midyat Jandarma Komutanı Binbaşı Bahtiyar Yılmaz, şehit onbaşı Salih Albayrak'ı vatan toprağına uğurlamak için toplandıklarını belirterek, acılarının çok büyük olduğunu söyledi.Hainleri sevindirmeyeceklerini ifade eden Yılmaz, “Şehadetin Türk milleti için ne kadar önemli olduğunu herkese bir kez daha göstereceğiz” dedi.Salih Albayrak'ın cenazesi, Şenköy Aile Mezarlığında toprağa verildi. Şehidin kalp hastası olan babası Mehmet Albayrak'ın törende ayakta güçlükle durduğu, yakınlarının fenalık geçirdiği gözlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!