Maraş katliamı Bağcılar'da anıldı

Güncelleme Tarihi:

Maraş katliamı Bağcılarda anıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2015 12:30

Kahramanmaraş bizim için “Kanlımaraş” demek CHP Bağcılar ilçe örgütünün düzenlediği gecede kanlı 1978 Maraş katliamı anıldı.

Haberin Devamı

19 Aralık-26 Aralık 1978 tarihleri arasında Kahramanmaraş’ta meydana gelen Alevilere yönelik katliam, düzenlenen etkinliklerle anılıyor. CHP Bağcılar İlçe Başkanlığı tarafından dün akşam Güneşli’deki CHP irtibat bürosunda düzenlenen Maraş katliamı anmasına, CHP Parti Meclisi Yasemin Öney Cankurtaran, CHP Bağcılar İlçe Başkanı Murat Sönmez ve CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Kenan Otlu’nun yanı sıra çok sayıda partili katıldı.

Programda konuşan CHP PM Yasemin Öney Cankurtaran “Aralık ayı bizim kuşak için ölüm ayı demek. Kahramanmaraş da bizim için Kanlı Maraş demek” dedi."

ALİ BABA OLAYLARINI BİZZAT YAŞADIM"
Kendisinin de 1978 yılındaki Sivas Alibaba olaylarını canlı tanığı olduğunu belirten Cankurtaran, Alevilere yönelik sistematik saldırıların tarihçesini anlattı. Cankurtaran’ın Sivas’a ilişkin acı anılarını anlatırken gözyaşlarını tutamadığı gözlendi.Konuşmaların ardından Maraş katliamına ilişkin belgesel gösterimi ve kısa müzik dinletisi ile program sona erdi.

Maraş katliamı Bağcılarda anıldı

MARAŞ KATLİAMI

Haberin Devamı

19 Aralık ile 26 Aralık 1978′de Kahramanmaraş’ta meydana gelen Alevilere yönelik katliam. Resmi rakamlara göre yedi gün süren olaylar sırasında 105 Alevi öldürüldü. Alevilere ait 200′ün üzerinde ev yakıldı, 100′e yakın işyeri tahrip edildi. Yirmi üç yıl süren davalar sonunda 22 kişi idam, 7 kişi müebbet hapis, 321 kişi de 1–24 yıl arasında ceza almıştır. Katliamda önemli rol oynayan 68 kişiye ise ulaşılamadı. Kanlı saldırılar, 12 Eylül Darbesi’ne sebep olan olaylar arasında gösterildi.

BAKMADAN GEÇME!