'Manken yapma' vaadiyle getirip fuhuş batağına sürüklediler

Güncelleme Tarihi:

Manken yapma vaadiyle getirip fuhuş batağına sürüklediler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2013 13:04

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yurt dışından 'modellik yaptıracağız' vaadiyle getirilen kadınlara fuhuş yaptırdığını öne sürülen şebekeye operasyon düzenledi. Kadınları uyuşturucuya da alıştırdıkları öne sürülen şebekeye yönelik operasyonda 18 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin yakalanmamak için kadınları güven sağlamış erkeklere veya bu erkeklerin referans olduğu kişilere pazarladıkları belirtildi.

Haberin Devamı

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, insan kaçakçılığı yapan bir şebekenin varlığını belirledi. Yaklaşık 3 ay takip edilen şebekeye geçtiğim pazartesi günü operasyon düzenlendi. Yapılan baskınlarda 18 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin zorla fuhuş yaptırdığı öne sürülen 9 kadın ise kurtarıldı.

KADINLAR KURTARILDI

Operasyonla ilgili bugün İstanbul Emniyeti'nden yapılan açıklamada, “Suç örgütünün ülkemizin dışından, modellik yaptırılacağı vaadiyle ülkemize getirdikleri yabancı uyruklu kadınların, ilimizde para karşılığında fuhuş amaçlı erkeklere pazarladıkları, yabancı uyruklu kadınların suç grubunun kontrolünde 3 veya 4 kişilik evlerde barındırıldığı belirlenmiştir" denildi.

Açıklamada, şüphelilerin yakalanmamak için kadınları güven sağlanmış erkeklere veya bu erkeklerin referans olduğu kişilere pazarlandığı kadınların örgütün kontrolündeki taksi ve şoförlerle götürülüp getirildikleri belirtildi.

Haberin Devamı

Yazılı açıklamada, "Yabancı uyruklu bayanların internet siteleri üzerinden erkek müşterilere pazarlandıkları, yabancı uyruklu kadınların uyuşturucuya alıştırıldığı tespit edilmiştir" ifadeleri de yer aldı. Açıklamada, şebekenin evlerinde tutulan 3 Rus 3 Belarus, 3 Ukrayra uyruklu toplam 9 kadının kurtarılarak Yabancılar Şube Müdürlüğü’ne teslim edildiği belirtildi. Yakalanan şüphelilerin ise adliyeye sevk edildiği dile getirildi. Ayrıca operasyonda, 594 gram uyuşturucu madde, 1 ruhsatsız tabanca, 6 fişek, 8 bilgisayar, 1 polis jopu, 1 kelepçe ele geçirildiği 6 bin 500 TL ile 2 bin 290 dolar paraya el konulduğu kaydedildi.

BASKIN ANLARI KAMERALARA DA YANSIDI

Polisin yaptığı baskın anları kameralara da yansırken, görüntülerde operasyona destek veren Özel Harekat ekiplerinin adreslere girmeleri görülüyor. Ayrıca eve giren polis memurlarının şüphelileri yere yatırarak gözaltına alması ile evde yapılan aramalarda uyuşturucu madde bulunması da kameralara yansıyor. Kameralara yansıyan görüntüler arasında kurtarılan yabancı uyruklu kadınların da görüntüsü bulunuyor.

NARKOTİK KÖPEĞİ DE ARAMALARA KATILDI

Haberin Devamı

Polis kamerasına yansıyan görüntüler arasında eğitimli bir narkotik köpeğinin aramalarda kullanıldığı görülüyor. Narkotik köpeğinin tepki gösterdiği yerlerde uyuşturucu bulunduğu öğrenildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!