Manisa'daki Cumhuriyet Mitingi'ne 100 bin kişi bekleniyor

Güncelleme Tarihi:

Manisadaki Cumhuriyet Mitingine 100 bin kişi bekleniyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2007 18:09

MANİSA'da 5 Mayıs 2007 tarihinde düzenlenecek ‘Manisa Cumhuriyetimize Sahip Çıkıyor’ mitingi için düzenleme komitesi açıklama yaptı. Komite adına açıklamayı yapan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Manisa Şube Başkanı Nalan Güner, mitinge 100 bin kişinin katılmasının beklendiğini söyledi

Haberin Devamı

Güner, miting alanının TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın evine çok yakın olmasının ise tamamen tesadüf olduğunu belirtti.
Manisa'da düzenleneceği duyurulan ‘Manisa Cumhuriyetimize Sahip Çıkıyor’ mitingi için son hazırlıklar yapıldı. Miting öncesinde, kentte bayrak satışı yapan dükkanlar da yeni siparişler vererek miting gününü beklemeye başladı. Bayrak satan Mürsel Göktekin, talebin miting gününe kadar artmasını beklediklerini, stoklarının yeterli olduğunu söyledi. Miting öncesinde, destek veren sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan düzenleme komitesi son kez toplandı. Toplantıda İl dışından gelecek katılımcıların toplanma yeri olan Öğretmen Evi'ni kolay bulabilmesi ve güvenli şekilde miting alanına ulaşabilmesi için görev dağılımı yaptı.
‘ŞİMDİ SIRA MANİSA'DA’
Düzenleme komitesi adına açıklama yapan Komite Sözcüsü ve Atatürkçü Düşünce Derneği Manisa Şubesi Başkanı Nalan Güner, miting alanında ülkenin bölünmez bütünlüğü için bir arada olunduğunu göstereceklerini kaydetti. Güner, “Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğü ve tam bağımsızlığı vazgeçilemez değerleridir. Küresel sömürünün ülkemizde de yankı bulan sinsi politikalarına, Cumhuriyetimiz'in temel değerlerini aşındırmaya yönelik yürütülen sistemli kampanyalara da, kitleleri psikolojik baskı altında tutan insan mühendislerinin istikrar edebiyatına da ‘Dur’ demenin vaktinin geldiğini Tandoğan da, Çağlayan da milyonlar haykırdı. Şimdi sıra Manisa'da” dedi. Yapılacak mitinge ilginin büyük olmasının sevindirici olduğunu da ifade eden Güner, 100 bin kişinin katılmasını bekledikleri mitingin; Türk bayrağı ve Atatürk fotoğraflarının birleştirebileceği, toplumun her kesiminden, siyasi yelpazenin her tarafından yurttaşların ortak sesi olacağını dile getirdi.
‘MEYDANIN ARINÇ'IN EVİNE YAKIN OLMASI TESADÜF’
Düzenleme Komitesi Sözcüsü Nalan Güner, TBMM Başkanı ve AKP Manisa Milletvekili Bülent Arınç'ın, Manisa'da oturduğu evinin miting alanına 100 metre mesafede olması konusuna da değinerek, “Günler öncesinden miting için gerekli izinlerimizi aldık. Sayın Bülent Arınç'ın evinin miting alanı içerisinde yer alması tamamen tesadüf. Siyasi partiler ve kişiler ile uğraşmıyoruz. Ülke bütünlüğüne ve Cumhuriyet'e el uzatanlara karşı birlikteliğimizi gösteriyoruz. Biliyoruz, elbette kolay olmayacaktır, ancak söz konusu vatan ise gerisi teferruattır” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!