Manisa'da geri dönüşüm tesisinde yangın

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2023 17:27

MANİSA'da organize sanayi bölgesindeki bir geri dönüşüm tesisinde yangın çıktı. Bölgeye sevk edilen ekipler, alevlere havadan ve karadan müdahale ediyor.

Haberin Devamı

Yunusemre ilçesi Eski Menemen Caddesi'ndeki organize sanayi bölgesinde kurulu bulanan bir geri dönüşüm tesisinin bahçesinde depo olarak kullanılan bölümde, saat 16.30 sıralarında yangın çıktı. Depodaki plastik ve kimyasal atıkların alev almasıyla çıkan yangın, bir süre sonra tesise de sıçradı. Zaman zaman patlama seslerinin de geldiği tesisten yükselen siyah dumanlar, kentin pek çok noktasından görüldü.

Manisada geri dönüşüm tesisinde yangın

İhbar üzerine bölgeye itfaiye, Manisa İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi Başkanlığı (GAMER) ve sağlık ekipleri ile Orman Genel Müdürlüğü'ne ait 1 yangın söndürme helikopteri sevk edildi. Ekipler alevlere havadan ve karadan müdahale ediyor. 

Haberin Devamı

Manisada geri dönüşüm tesisinde yangın

"HER TARAFI ÇEVRİLDİ"

Yangının çıktığı geri dönüşüm fabrikasını dört bir koldan her yerini çevirdiklerini söyleyen Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Gürhan İnal, yanan malzemelerin de poliüretan olduğunu aktardı. İnal, "Yangının her tarafı itfaiye ekiplerimizce çevrilmiş durumdadır. Toplam 52 aracımızla birlikte müdahalemiz sürüyor. Orman Bölge Müdürlüğü de ekipleriyle alevleri söndürmek için bize hem havadan hem de karadan destek veriyor. Bahçede bulunan poliüretan malzemeleri, buzdolabı köpükleri gibi malzemelerin tutuştuğunu tespit ettik. Ekiplerimiz yangının özellikle çevredeki iş yerlerine sirayet etmemesi için soğutma çalışmalarını da sürdürüyor. Aynı zamanda da tutuşan malzemeleri söndürmek için su ve köpükle alevlere müdahale ediyoruz. Çalışmalarımız sonrası çevredeki iş yerlerinde de şu anda herhangi bir sorun görünmüyor. İzmir İtfaiyesi'nden de takviye ekipler bizlere yardımcı oluyorlar. Biz şu an 52 ekip ve 92 personelle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Manisa Büyükşehir Belediyesine ait kepçe ve dozerlerimiz de şu anda yangının çıktığı fabrikada çalışmalarını sürdürüyor" dedi.

Haberin Devamı

YANGINDAN VE DUMANDAN ETKİLENEN YOK

Çıkan yangında herhangi bir can kaybının olmadığını, dumandan etkilenen vatandaşın da bulunmadığını söyleyen İnal, "Yangının çıkış sebebi henüz belli değil. Biz geldiğimizde bahçedeki malzemelerin yoğun olarak yandığını gördük. Yanan malzemeler poliüretan olduğu için statik olarak da yanmaya müsait. Ekiplerimizin erken ve yerinde müdahalesi oldukça önemliydi. Çok şükür bir can kaybı yok. Biz olay yerine geldiğimizde çalışanları hemen tahliye ettik. Yangından ve dumandan etkilenen vatandaşımızın olmadığını görmüştük" açıklamasında bulundu.

YANGIN 8'NCİ SAATİNDE

Saat 16.30 sıralarında çıkan yangının kontrol altına alınması için çalışmalar sürdürülüyor. Alevler geceyi aydınlatırken, gündüz saatlerinde 37 itfaiye aracı, 10 su tankeri, 5 iş makinesi, Orman Genel Müdürlüğü'ne ait 3 helikopter ve 92 personelin müdahale ettiği yangına, çevre ilçe ve illerden de destek geldi. Şehzadeler ve Saruhanlı ilçe belediyelerinin de desteğe geldiği yangına, İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri müdahale ederken, havanın kararması ile havadan müdahale sona erdi. Takviye ekiplerle itfaiye aracı 52'ye, 12 su tankeri ve 7 iş makinesine çıktı. 85 dönümlü arazi üzerine kurulu tesisin tamamı yanarken, itfaiyenin dikkati yüzlerce tavuk ve horoz yanmaktan kurtuldu. Yangının ulaştığı kümese ulaşan ekipler, 350'ye yakın tavuk ve horozu, kırdığı duvardan tahliye etti, 1 tavuk öldü. Tavuklar, tesis çalışanları tarafından şirkete ait araçlarla güvenli bölgeye götürüldü. Söndürme çalışmaları sürdürülüyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!