Mandela için hüzünlü bekleyiş

Güncelleme Tarihi:

Mandela için hüzünlü bekleyiş
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2013 16:05

Güney Afrika, efsanevi lider Nelson Mandela için acılı sona hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Kızları ve eşi Graça Machel ile beyazların ayırımcı (Apartheid) politikalarına karşı birlikte mücadele ettiği dönemin ünlü figürü eski eşi Winnie Madikizela-Mandela sağlık durumu son derece kötüleşen eski liderin başucunda bekliyor. Nelson Mandela Winnie’den 1996 yılında boşanmıştı.
Yakınları ise Mandela’nın yattığı Pretoria kenti Mediclinic Heart Hastanesi önünde bekliyor.

Hastanede kötü haberi bekleyenler gibi siyahların Mandela’nın önderliğinde beyazların ayrımcı politikalarına karşı mücadeleyi başlattıkları Soweto kentinde de bir devrin sayfasının kapandığına inanılıyor.

Mandela’yı ziyaret ettikten sonra bir açıklama yapan Güney Afrika Devlet Başkanı Jacob Zuma üzüntüden yüzü gerilmiş bir şekilde, “Çok zor bir an yaşıyoruz. Sağlık durumu kritik. Halen derin bir uykuda. Eşi Graça ve doktorlarla konuştum, tüm imkanları kullanarak ellerinden gelen müdahaleleri yapıyorlar” dedi.

Haberin Devamı

Mandela’nın sağlık durumu ile ilgilenmek üzere Savunma Bakanı Nosiviwe Mapasi Nqakula özel olarak görevlendirildi. Mandela’nın büyük kızı Zenani Dlamini, “İnsanlığa ve dünyaya o kadar şey verdi ki, eminim babam büyük bir huzur içindedir. Mahremiyet içinde ailesi ve çocukları arasında belki de son anlarını geçiriyor” diyerek medyanın kendilerini biraz rahat bırakmasını istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!