Malatya'da zabıta memurlarına saldırı

Güncelleme Tarihi:

Malatyada zabıta memurlarına saldırı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2012 19:10

Malatya'da saldırıya uğrayan zabıta görevlilerinden biri silahla, diğeri de sopayla yaralandı. Olayla ilgili 1 kişi gözaltına alındı.

Kent merkezindeki Malatya Su ve Kanalizasyon İşletmesi binasında bulunan zabıta karakoluna gelen kimliği belirsiz kişiler, bilinmeyen bir nedenle buradaki zabıta memurlarına saldırdı. Saldırıda, zabıta memuru Burhaneddin Aydoğan silahla ayağından yaralandı.
Zabıta memuru Erdem Kıbrıs da sokakta sopayla darbedildi. Yaralılar, ambulanslarla Malatya Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Olaydan sonra kaçan zanlıların yakalanması için polis ekipleri çalışma başlattı. Olayla ilgili bir kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.
Yaralanan zabıta memurlarını hastanede ziyaret eden Malatya Belediye Başkan Yardımcı Alican Bozkurt, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bir süredir zabıtalara karşı saldırıların olduğunu belirtti.
Bozkurt, “Kısa bir süre önce 2 zabıta komiserimiz biber gazı sıkılmak suretiyle saldırıya uğramıştı. Bugün de akşam saatlerinde kent merkezinde bir zabıta memurumuz arkasından yaklaşan kişilerin sopayla saldırması sonucu yaralandı. Aynı saatte zabıta karakoluna gelen saldırganlar da açtıkları ateş sonucu bir arkadaşımızı yaraladı. Emniyet ekipleri, faillerin yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!