Malatya ve Adıyaman bayram namazı 2022: 2 Mayıs Adıyaman, Malatya'da bayram namazı saat kaçta?

Güncelleme Tarihi:

Malatya ve Adıyaman bayram namazı 2022: 2 Mayıs Adıyaman, Malatyada bayram namazı saat kaçta
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2022 17:27

Bayram namazı saati Malatya ve Adıyaman kentlerinde ibadetlerini yerine getirmek için hazırlıklarını yapanların gündemine geldi. Diyanet İşleri Başkanlığı 2022 Ramazan Bayramı namaz saatlerini il il resmi sitesi olan diyanet.gov.tr'den yayınladı. Malatya ve Adıyaman'da ikamet eden vatandaşlar bayram namazı saatleri için Diyanet bilgilerini edinerek sabah saatlerinde yola çıkacak. 2 Mayıs Pazartesi günü kılınacak olan bayram namazının saati ilden ile değişecek. Peki, Adıyaman, Malatya'da bayram namazı saat kaçta? İşte, tüm iller ve Malatya, Adıyaman bayram namazı vakitleri 2022 hakkında Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan alınan bilgiler.

Haberin Devamı

Malatya ve Adıyaman bayram namazı saati, Diyanet tarafından açıklandı. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yaptığı ölçümlerle birlikte vatandaşlarla paylaştığı Malatya ve Adıyaman Ramazan bayramı namazı saatleri, bu kentlerde yaşayan Müslümanlar tarafından gündeme geldi. İl il bayram namazı saatleri Diyanet'in namaz saatleri üzerinden öğrenilecek.

MALATYA VE ADIYAMAN BAYRAM NAMAZI SAATLERİ

Malatya'da bayram namazı 2 Mayıs Pazartesi günü saat 06:01'de

Adıyaman'da bayram namazı 2 Mayıs Pazartesi günü saat 06: 02'de kılınacak.

Diğer ilçelerin bayram namazı saatleri için tıklayınız.

BAYRAM NAMAZI FARZ MIDIR?

Bayram namazı Hanefî mezhebinde, cuma namazının vücûb şartlarını taşıyan kimselere vâciptir. Şâfiî ve Mâlikîler'e göre müekked sünnet, Hanbelîler'e göre ise farz-ı kifâyedir.

Haberin Devamı

Bayram namazının sıhhat şartları, Hanefîler'e göre, hutbe hariç, Cuma namazının sıhhat şartları ile aynıdır. Sadece hutbenin hükmü bakımından aralarında fark vardır. Yani cuma namazında hutbe sıhhat şartı olduğu halde, bayram namazında sünnettir. Yine hutbe cuma namazında namaz-dan önce, bayram namazında ise namazdan sonra okunur.

BAYRAM TATİLİ 9 GÜN MÜ?

Bayram tatilinin 9 gün olması için 5 ve 6 Mayıs tarihlerinin de resmi ya da idari tatil ilan edilmesi gerekecek. Bayram tatilinin perşembe ve cuma gününün de dahil edilerek 9 güne çıkarılmasına yönelik taleplerin geçtiğimiz günlerde yapılan kabine toplantısında değerlendirilmesi bekleniyordu.
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, geçtiğimiz günlerde Beştepe'de toplandı. Toplantı sonrasında, bayram tatilinin 9 gün olacağına dair bir bilgi verilmedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!