Malatya MHP milletvekili adayları kimdir? 2018 MHP adayları

Güncelleme Tarihi:

Malatya MHP milletvekili adayları kimdir 2018 MHP adayları
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2018 14:54

Yaklaşık 700 bin civarında kişinin ikamet ettiği Malatya'da MHP milletvekili adayları araştırılmaya devam ediliyor. Türkiye'nin nüfus yoğunluğu sıralamasında orta sıralarda yer alan Malatya, 2018 seçimlerinde TBMM'ye 6 milletvekili adayı çıkaracak. Peki, MHP Malatya Milletvekili adayları kimlerden oluşuyor? İşte, 2018 MHP Malatya adayları ve detaylı bilgiler

Haberin Devamı

Toplam 13 ilçeye sahip olan Malatya, milletvekili adayları ile araştırılmaya başlandı. Mecliste 6 milletvekili ile temsil edilecek olan Malatya'da, MHP Milletvekili adayları YSK'ya bildirildi. Peki, MHP Malatya milletvekili adayları kimlerdir? İşte, seçim yaklaşırken araştırılan konu hakkında detaylı bilgiler

MALATYA MHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

1 MEHMET CELAL FENDOĞLU -ORTAÖĞRENİM- TURİZM VE OTELCİLİK
2 ÖMER EKİCİ -ORTAÖĞRENİM- İŞ ADAMI
3 BURHAN COŞKUN -YÜKSEKÖĞRENİM- ÖĞRETİM GÖREVLİSİ
4 ADİL ZEREYLİ -YÜKSEKÖĞRENİM- TIP DOKTORU
5 AYSEL YÜZER -YÜKSEKÖĞRENİM- EMEKLİ
6 BEKİR ENES ÇAPAROĞLU -ORTAÖĞRENİM- ÖĞRENCİ

HER SEÇMEN BİR ENGELLİYE YARDIM EDEBİLECEK

Görme engelliler, felçliler, elleri eksik olanlar veya bu gibi bedeni engelleri açıkça belli olanlar o seçim çevresi seçmeni olan ve o sırada sandık çevresinde bulunan akrabalarından birinin, akrabası yoksa diğer herhangi bir seçmenin yardımı ile oylarını kullanabilecek. Bir seçmen birden fazla engelliye yardım edemeyecek.

Sandık kurulu başkan veya üyeleri, engelli seçmenlere yardım etmek amacıyla oy verme kabinine giremeyecek, oy kullanma sırasında yardım edemeyecek.
Sandıklar kapandıktan sonra oy sayımına geçilecek. İlk olarak cumhurbaşkanı seçimi oyları, ardından milletvekili seçimi oyları sandık kurulunun siyasi parti temsilcisi üyeleriyle beraber sayılacak. Sonuçların tutanağa bağlanmasının ardından, sandık kurulu başkanınca kurayla iki siyasi partili üye belirlenecek ve oylar ilçe seçim kuruluna götürülecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!