Makinistler alkolü çıktı

Güncelleme Tarihi:

Makinistler alkolü çıktı
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 19, 2012 14:23

Niğde'nin Ulukışla istasyonunda dün meydana gelen kazada, yük trenini kullanan makinistlerin alkollü olduğu ortaya çıktı. Yük treni makinistleri ve tren şefi açığa alındı.

Haberin Devamı

Kayseri-Mersin seferini yapan yük treni, dün saat 05.10'da NiÄŸde Ulukışla istasyonunda Arifiye-Adana seferini yapmakta olan İç Anadolu Mavi Treni'ne çarpmış ve kazada 15 kiÅŸi yaralanmıştı.Â

KAZA DÃœN OLMUÅžTU

Kazanın ön incelemesi tamamlandı. Ön incelemeye göre, yük treni trafik mevzuatına ve trafik cetveline uygun olarak istasyon giriÅŸinde baÅŸ makasında durarak tren teÅŸkil memurunun talimatından sonra hareket etmesi gerekirken, bu kurallara uymayarak, kendisine kapalı olan makasa tersten girdi ve istasyona girmekte olan yolcu treninin arka vagonlarına çarptı.Â

TREN KAZASINDAN FOTOĞRAFLAR 

Niğde Devlet Hastanesi'nde yapılan alkol muayenesinde yük treni makinistlerinden A.K'nin kanında yasal sınır 50 promilin 2 katından fazla (136,26), diğer makinist A.B'nin kanında da 28,57 promil alkol olduğu tespit edildi.

Ön inceleme raporunda, olayın tren şefinin ve makinistlerin kurallara uymamasından, makinistin yasal sınırın üstünde alkollü olarak araç kullanmasından kaynaklandığı belirtildi.

Yük treni makinistleri ve tren şefi açığa alınırken, olayla ilgili savcılık incelemesi devam ediyor.

Öte yandan hastaneye sevk edilen yolcuların tamamı, ayakta tedavileri yapılarak taburcu edilirken, tren personellerinden bir makinist ile bir kondüktörün tedavileri sürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!