Mahkeme böcekli içecek davasını reddetti

Güncelleme Tarihi:

Mahkeme böcekli içecek davasını reddetti
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2010 14:57

ADANA’da, 35 yaşındaki Eser Erduru’nun iftar yemeği için satın aldığı gazlı içecekten hamam böceği çıktığı iddiasıyla üretici firma aleyhine açtığı 500 bin TL manevi tazminat davası mahkeme tarafından reddedildi.

Jeneratör servisinde çalışan Eser Erduru, geçen ağustos ayında iftar yemeğinde evine misafir gelince bir marketten 1.5 litrelik 4 şişe gazlı içecek satın aldı. Masaya getirilen ağzı kapalı şişenin üst kısmında yüzen hamam böceğini gören Erduru, şirketin tüketici danışma hattını arayarak durum hakkında bilgi verdi. Şirket yetkilileri, iddiaya göre Erduru ile ilgilenmedikleri gibi olağan bir olay gibi davranarak özür bile dilemeden sadece ürünün iadesini istedi.

Erduru, şirketin olaya kayıtsızlığı karşısında notere başvurdu. Adana 6'ncı Noterliği'nin 11 Eylül 2009 tarih ve 20245 yevmiye numaralı ‘Düzenleme Şeklinde Tespit Tutanağı’ başlıklı bilirkişi tarafından hazırlanan tutanakla şişenin ağzının kapalı olduğu ve kapağının hiç açılmadığı, şişenin dip kısmında sağlığa zararlı hamam böceğine benzer bir böceğin olduğu belirlendi.

Eser Erduru, ardından da avukatıyla birlikte şirket hakkında Adana Tüketici Mahkemesi’ne 500 bin TL tutarında manevi tazminat davası açarak içerisinde hamam böceği olduğu iddia edilen gazlı içecek şişesini mahkemeye sundu. Mahkeme başkanı da, noterde ‘gazlı içecek şişesinin kapağının hiç açılmadığı ve içerisinde hamam böceğine benzer bir böceğin görüldüğü’ ifadeleriyle onaylatılan içecek şişesinin muhafaza edilmek üzere kasaya konulmasına karar verdi. Şirket avukatının da hazır bulunduğu duruşmada mahkeme, gerekçeli kararı daha sonra açıklamak üzere davayı reddetti.

Karar karşısında ikinci kez şoke olan Eser Erduru, “İçecekte hamam böceği görmemiz üzerine ben ve ailem, konuklarımız büyük şaşkınlık yaşamıştık. Ünlü bir firmanın ürününde böyle bir şeyle karşılaşacağımız aklımıza bile gelmezdi. Şimdi bu kararla bir kez daha şaşkınlık yaşadım. Karara itiraz edeceğim, iç hukuk yolları tükendikten sonra Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvuracağım” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!