Mahalle sakinlerinden çöp protestosu

Güncelleme Tarihi:

Mahalle sakinlerinden çöp protestosu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2009 17:18

Zonguldak'ta çöp aktarma istasyonundaki atıklar nedeniyle koku ve sineklerden rahatsız olan vatandaşlar, çöp kamyonlarının geçişine bir süre izin vermedi.

Bağlık Mahallesi sakinleri, Kozlu beldesi sahil yolundaki çöp döküm alanının kapatılarak Sofular köyü Tombaklar mevkisinde yeni bertaraf tesisinin kurulmasının ardından mahallelerinde oluşturulan geçici istasyonda biriken atıklara tepki gösterdi.

Mahalle ve çevresindeki bazı konutların çöplerinin toplandığı ve daha sonra bertaraf tesisine taşındığı istasyona giden ve yolda toplanan vatandaşlar, çöp kamyonlarının önünde durarak geçişlerine izin vermedi. Mahalle sakinleri alkışlarla da durumu protesto etti.

Vatandaşlardan Gülay Eray, gazetecilere yaptığı açıklamada, ocak ayından itibaren kullanılan istasyonun havanın ısınmasıyla mahalleye sinek ve kötü koku yayılmasına neden olduğunu söyledi.

Mahallelerinde çöp istemediklerini ifade eden Eray, çocuklarının sağlığının tehdit edilmesine izin vermeyeceklerini kaydetti.

Ayşe Erboy da çöplerin toplanması için vergi ödediklerini ancak mahallelerindeki atıklarla mağdur edildikleri belirtti.

“İSTASYONUN YERİ DEĞİŞTİRİLECEK”

Protesto gösterisi üzerine mahalleye gelen Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, istasyonun yerinin değiştirilmesi için çaba harcadıklarını, kendilerine 2 ay süre verilmesini istediğini söyledi.

Yerleşim yerine uzak bir alanda çöp terfi istasyonu kurulmasına yönelik proje hazırladıklarını ifade eden Eşref, şöyle konuştu:
“Mahalledeki aktarma istasyonunda bulunan konveyörü taşıyan betonlar yıkılmış. Bundan dolayı eskiden çöp kamyonundan konveyörün üzerine bırakılan çöpler, bertaraf tesisine taşıma yapan tır dorsesine düşüyordu. Ancak şu anda sistem kullanılmadığından çöpler boş arazide birikerek kepçeyle tıra yükleniyor. Ondan sonra da bertaraf tesisine taşınıyor. Bu da kokuya yol açıyor. Sorunu 2 ay içinde çözeceğim.”

Eşref, 32 belediyenin faydalandığı yeni bertaraf tesisine yönelik transfer istasyonlarının tamamlanmamasının sıkıntısının yaşandığını, geçici istasyonların yol açtığı mağduriyeti gidermeye çalışacaklarını kaydetti.

Belediye Başkanı Eşref'in ikna ettiği mahalle sakinleri eylemlerine son verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!