Mağdurun kimliği aynı

Güncelleme Tarihi:

Mağdurun kimliği aynı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2013 02:08

Evlendirilme korkusuyla Mardin’den kaçtı, ablası eve almadı. Onu eve davet eden adamsa aylarca tecavüz etti, sonra diğer kardeşi... 5 aylık hamile olan 16 yaşındaki çocuk için savcılık “Kimliği değiştirilsin” talebinde bulundu, mahkeme kimliği değiştirmeden sadece koruma kararı verdi.

Haberin Devamı

9 KARDEŞTEN birisi olan B.A., ailesinin okutmaması, küçük yaşta evlendirilme korkusu ve baskısıyla geçen yıl Mardin’den kaçarak İstanbul’a geldi. Fatih’te ablasının yanına sığınmak isteyen B.A. yaşadığı dramı polis ve savcılığa verdiği ifadesinde şöyle anlattı:

‘DUYARSA, BABAM ÖLDÜRÜR’

“Ablam ‘Babam burada olduğunu duyarsa bizi öldürür’ diyerek eve almadı. Samatya sahilde oturuyordum ve ne yapacağımı bilmiyordum. Yanıma Şafak K. adında birisi yanaşarak içki içmeyi teklif etti. Ben de yatacak yerim olmadığı için Şafak K.’nin teklifini kabul ettim. Sonra Şafak K.’nin Silivrikapı’daki evine gittik. Sabah kalktığımda bekaretimi kaybettiğimi anladım. Sürekli dayak yiyordum. Kardeşi Yunus K., ‘Abi ben de yatacağım’ deyince Şafak K. ‘Al senin olsun’ dedi.”

Haberin Devamı

KARDEŞİ DE TECAVÜZ ETTİ

“Yunus K. cebinden bıçak çıkardı. Zorla bana sahip oldu. Kafamda şişe kırdı. İki günde bir tecavüz etti. 4 ay Yunus K.’yle birlikte yaşamak zorunda kaldım. Bir fırsatını bulup kaçarak Taksim’e gittim. Mardin’den tanıdığım kız arkadaşım S.A.’dan yardım istedim. İstiklal Caddesi’nde polis kontrolüne takıldım. Polis kayıp olarak arandığımı söyleyince yurda götürüldüm.”

ÜÇÜNCÜ KARDEŞ EVE KİLİTLEDİ

“Yurttan kaçarak Mardin’e annemin yanına gittim. Başımdan geçenlerin hepsini anneme anlattım. Annem de ‘Yapacak bir şey yok. Kaç kızım kendini kurtar’ dedi. Yine İstanbul’a ablamın yanına giderken Şafak K. ile Yunus K.’nin annesiyle karşılaştım. Annesi beni bırakmadı. Şafak K. ile Yunus K.’nin diğer kardeşi Mehmet K. eve geldi. Mehmet K.beni bıçakla tehdit edip eve kapattı. Tuvaletin penceresinden kaçtım. Bir hafta ablamın komşusu Can D.’nin evinde kaldım. Can D., önce karakola, ardından yurda götürdü.”

KORUMA PROGRAMI İSTEDİ

Cinsel istismar ve alıkoymadan soruşturma başlatılan kardeşler suçlamaları reddetti. Şafak K. “19 yaşında olduğunu söyledi ve kendi rızasıyla ilişkiye girdik” dedi. Başka suçtan cezaevinde bulunan Yunus K.’nin ise bu aşamada ifadesi alınamadı. Savcılık, B.A.’nın tanık koruma programı çerçevesinde kimliğini ve diğer tüm bilgilerinin değiştirilmesini istedi. Ancak mahkeme, B.A.’nın şimdilik böyle bir talebinin olmadığını belirterek sadece 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine dair koruma kararı verilmesine karar verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!