Mağdurken sanık olacaklardı

Güncelleme Tarihi:

Mağdurken sanık olacaklardı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2000 00:00

Haberin Devamı

İki kardeş, ‘‘Dükkanımızı soydular’’ diye suçladıkları beş kişi hakkındaki şikayetlerini geri alınca, az daha tutuklanıyordu.

Küçükçekmece’de cep telefonu dükkanı işleten Muhammet ve Fatih Duru kardeşler, 13 Nisan 2000 günü polise başvurarak, beş kişinin kendilerine bıçak çekerek, iki cep telefonlarını ve 20 milyon liralarını gasp ettiğini ihbar etti. Duru kardeşler, soruşturma başlatan polisin yakaladığı Erdal Türkmen, Ufuk Yener, Hakim Altun Kara, Murat Orhan ve 16 yaşındaki Ü.I.'yı, karakolda teşhis ettiler. Tutuklanarak cezaevine gönderilen sanıklardan Ufuk Yener'in, daha önce de çeşitli suçlardan sabıkalı olduğu anlaşıldı.

Savcıyı kızdırdılar

Ancak Duru kardeşler, Bakırköy 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde önceki gün görülen duruşmada ifade değiştirerek, ‘‘Sanıklardan Ufuk Yener'e borcumuz vardı. Onu almaya gelmişlerdi. Bir yanlış anlama sonucu, karakolluk olduk. Sanıklar bizi gasp etmedi. Şikayetimizi geri alıyoruz’’ dediler. Tutuklu sanıklar da müştekilerin ifadelerini doğrulayarak, beraatlerini istediler.

Hazırlık soruşturması sırasında alınan bütün ifadelerinde beş sanığı gaspla suçlayan Muhammet ve Fatih Duru kardeşler, ilk duruşmada ifade değiştirince, Savcı Abdurrahman Erdoğan'ı kızdırdılar. Savcı Erdoğan, ‘‘Karakoldaki müracaat zabıtlarında, dosyadaki teşhis tutanaklarında ve olayın akışına göre işlenmemiş bir suç sözkonusudur. Sanıkları tutuklanmasına neden olan müştekilerin tutuklanmasını talep ediyorum’’ dedi. Ancak Mahkeme Heyeti, Duru kardeşlerin tutuklanabilemesi için, tahkikatı yürüten polislerin de ifadelerine başvurulması gerektiği kanaatine vardı. Savcının talebini kabul etmeyen Heyet, şikayetin geri alınması üzerine, beş tutuklu sanığı tahliye etti. Duruşma, tanıkların dinlenmesi için ertelendi.

Bu arada, Fatih ve Muhammet Duru kardeşlerin, Bakırköy 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, Ufuk Yener ile birlikte gasp suçundan yargılandıkları ortaya çıktı. Çalıntı cep telefonu satmaktan tutuksuz yargılanan Duru kardeşlerin, bu suçtan üç yıla kadar ağır hapisleri isteniyor.

Cep telefonu dükkanı işleten Muhammet ve Fatih Duru kardeşler, 13 Nisan 2000 günü polise başvurarak, beş kişinin kendilerine bıçak çekerek, iki cep telefonlarını ve 20 milyon liralarını gasp ettiğini ihbar etti. Ancak açılan davanın ilk duruşmasında ifade değiştirince, savcıyı kızdırdılar. Savcı, ‘‘Sanıkların tutuklanmasına neden olan müştekilerin tutuklanmasını talep ediyorum’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!