Mağdur olan sanıklar

Güncelleme Tarihi:

Mağdur olan sanıklar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2013 01:44

Terör örgütü PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan ile terör örgütü Hizbullah’ın elebaşı Hüseyin Velioğlu’nun arkadaş oldukları ve 28 Şubat sürecinde bunlarla görev bağlamında ilişki kurulduğu bilginiz dahilinde mi?

Haberin Devamı

Askerler sivil otoriteye bağlıdırlar. 28 Şubat sürecinde bazı olaylar karşısında rahatsızlık duyduğunuzu belirtiyorsunuz. Bu süreçte neden Osman Pamukoğlu gibi asker elbisesini çıkararak, yönetime talip olmadınız? Neden böyle bir yol tercih etmediniz?

Çapraz sorguya alınan dönemin Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı, 28 Şubat sürecinde türbanlı kadınların hastanelere alınmadığı yönündeki iddialar üzerine, “Bunların aslı astarı yok. Hiçbir alakam yok. O laflar yalan yanlış şeyler. Meğer neler yapmış bizim TSK. Şuna inandım ki asıl mağdurlar burada sanık olarak oturan arkadaşlardır” dedi.

28 ŞUBAT davasının 49’uncu duruşması, dönemin Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı’nın çapraz sorgusuyla devam etti. 28 Şubat sürecinde türbanlı kadınların hastanelere alınmadığı yönündeki iddialar üzerine Karadayı, “Bunların aslı astarı yok. Hiçbir alakam yok. O laflar yalan yanlış şeyler. Meğer neler yapmış bizim TSK. Şuna inandım ki asıl mağdurlar burada sanık olarak oturan arkadaşlardır” dedi. Karadayı’nın bu sözleri, sanık yakınlarınca alkışlanırken, mağdurlar ve müşteki avukatları tepki gösterdi. Rahatsızlığı nedeniyle soruları oturarak yanıtlayan Karadayı’ya müşteki avukatları 100’e yakın soru yöneltti. Karadayı, soruların çoğunu, “Mantıksız, cevap vermeyeceğim, cevap yok” diyerek yanıtlamadı. Batı Çalışma Grubu (BÇG) ile ilgili bir sorusu üzerine ise Karadayı, “Genelkurmay’da onlarca çalışma grubu olur, çalışma grupları yasal olmayan bir hedefe yönelmez” yanıtını verdi.

HÂKİM, AVUKATA KIZDI

Haberin Devamı

Duruşmada, müşteki avukatlarının soruları sırasında tartışmalar da yaşandı. Müşteki Avukatı Necip Kibar, ısrarla söz almak isteyince, Mahkeme Başkanı Tayyar Köksal, “Söz vermiyorum, zorla mı alacaksınız? Avukatlar için de disiplin hükümleri var, seyirciler için de” uyarısı yaptı.

28 ŞUBAT DARBE DEĞİL

Müşteki avukatı Hüsnü Tuna’nın “Ana-Refah koalisyonunun kurulmamasına yönelik Tansu Çiller’le Uludağ’da görüşme yaptığınız söyleniyor. Aldığınız tavrın nedeni nedir?” sorusunu ise Karadayı, “Sayın Çiller’in avukatı, Çiller’le Uludağ’da görüştüğümün yalan olduğunu söyledi. Bunun üzerine daha ne diyeyim?” diye yanıtladı. “28 Şubat darbe olmasaydı, bu dava açılmazdı” demesi üzerine Karadayı, “28 Şubat darbe değildir. Bunu çok iyi bilmeniz lazım” cevabını verdi. “Refahyol iktidarının ilk YAŞ toplantısında çok sayıda asker ihraç ediliyor. 2’nci YAŞ toplantısında atılanlar da dikkate alındığında darbeye karşı çıkacakların atıldığı fikrine katılıyor musunuz?” sorusuna Karadayı, “Darbe diye bir şey yok ortada, nereden çıkarıyorsunuz?” karşılığını verdi.

Haberin Devamı

İRTİCA TEHDİDİ BİRİNCİ SIRADAYDI

Karadayı’nın avukatı Erol Aras savunma yaptı. Dönemin gazete küpürleriyle soruşturma yapıldığını iddia eden Aras, “Mağdur olmuş insanlar gerçekten olabilir. İrtica tehdidi birinci sıraya çıkınca, tabii daha titiz davranılmış. İnanan insanlara zarar verildiği iddiası, başka mağduriyetler doğuruyor” dedi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!