Magandaya kameralı takip

Güncelleme Tarihi:

Magandaya kameralı takip
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2009 12:35

ZONGULDAK İl Emniyet Müdürlüğü, düğünler, maçlar, bayramlar ve yılbaşı gibi özel günlerde, havaya ateş açarak kutlama yapanları mahallelerdeki camilerin minarelerine ve bölgedeki hakim noktalara yerleştirilecek kameralı polislerle tespit edip yakalayacak.

Zonguldak polisi, özel günlerde havaya ateş açarak kutlama yapan, çok sayıda kişinin yaralanmasına ve ölümüne yol açan magandalara karşı kameralı takip başlattı. Bu yılbaşında deneme amaçlı başlayan uygulama kapsamında, kentteki 19 mahallede bulunan camilerin minarelerine veya bölgedeki hakim tepelere çıkacak kameralı polis memurları, tabanca veya tüfekle havaya ateş edilen bölgeyi görüntüleyip, ekipleri olay yerine yönlendirecek. Karanlık havada kurşunun alev çıkarması sayesinde kamerayla tespit edilecek bölgeye giden ekipler, suç aletini saklayarak ateş etmediği iddiasında bulunanlara görüntüleri izleterek ateş edildiğini ispatlayacak.

20 polis memurunun görev alacağı bu uygulamayla magandaları tespit edeceklerini, ruhsatsız silahlara el koyacaklarını, ruhsatlı olanların ise ruhsatlarını iptal edip işlem yapacaklarını belirten İl Emniyet Müdürü Atilla Çınar, “Ülke genelinde sıkıntı çekilen bir konu meskun mahalde ateş etmek. Biz bu uygulamayla havaya ateş açılmasının önüne geçmeyi ve vatandaşlarımızın serseri bir kurşuna hedef olmasını önlemeyi amaçlıyoruz. Yılbaşında deneme amacıyla başlattığımız uygulamayı, bundan sonra da sürdüreceğiz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!