Magandanın görüntülendiği düğün kaseti kayıp

Güncelleme Tarihi:

Magandanın görüntülendiği düğün kaseti kayıp
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2009 11:53

ADANA’da akrabasının düğününde pompalı tüfekle ateş açarak yeğeni 5 yaşındaki Selman Eren’in ölümüne, 12 akrabasının da yaralanmasına neden olduğu iddia edilen halıcı 36 yaşındaki Nezir Elçiçek ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanmaya başlandı.

Elçiçek, suçlamayı kabul etmezken düğünde ateş edenlerin görüntülerinin çekilmiş olabileceği sanılan düğün kasetinin yok edildiği ortaya çıktı. Hakim, Elçiçek’i, “Hiç televizyon seyretmiyor musun ? Düğünlerde açılan ateş sonucu bir süre insanın öldüğünü bilmiyor musun?” diye azarladı.

Anadolu Mahallesi’nde 21 Haziran 2008’de eniştesinin kardeşi Recep Eren’in oğlunun sokakta yapılan düğününde, iddiaya göre, pompalı tüfekle ateş açan Nezir Elçiçek, yeğeni Selman’ın ölümüne, akrabaları 34 yaşındaki Ahmet Oğuz, 30 yaşındaki Hasan Tutal, 8 yaşındaki Asya Çidam, 32 yaşındaki Gaşiat Oğuz, 6 yaşındaki Meryem Eren, 43 yaşındaki Saniye Erdemci, 37 yaşındaki Salih Bağara, 46 yaşındaki Zekiye Eren, 33 yaşındaki Tariat Avican, 33 yaşındaki Süheyla Eren, 47 yaşındaki Rahim Bağara ve 24 yaşındaki Sevgi Bağara’nın ise yaralanmasına neden oldu.

Adana 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuklu yargılanmaya başlanan Elçiçek hakkında, yeğenini öldürmekten ömür boyu, 12 kişiyi yaralamaktan 23 ve ‘panik ve korku yaratacak’ şekilde ateş etmekten ise 3 yıl hapis cezası istendi. Mahkeme Başkanı, iddianameyi okuduktan sonra Elçiçek’i, “Hiç televizyon seyretmiyor musun ? Haberleri izlemiyor musun ? Düğünlerde açılan ateş sonucu bir sürü insan öldüğünü bilmiyor musun?” diye azarladı. Bir süre başını öne eğip susan Elçiçek, savunmasında suçunu kabul etmedi. Polisteki ifadesinde, “Havaya ateş ettim. Ayağım kaydı, yere düşerken tüfek tekrar ateş aldı” diyen Elçiçek, mahkemede, “Tüfekle 3 el havaya ateş ettim. Yeğenimin ölümüne neden olan atışları ben yapmadım. Suçsuzum. Polisteki ifademi de kabul etmiyorum. Ben öyle ifade vermemiştim” diyerek beraatını istedi.

HAKİMDEN ÇOCUĞA ÇİKOLATA

Yaralılar ise, ateş edeni görmediklerini belirtip sanıktan şikayetçi olmadı. Sanığı azarlayan Mahkeme Başkanı, yaralılardan Meryem Eren’i yanına çağırarak, neresinden yaralandığını sordu. Küçük kız, karnını gösterip, “Buramdan yaralandım. Canım çok acıdı. Ateş edeni görmedim” dedi. Mahkeme Başkanı, daha sonra, yaralı küçük kızlara mübaşir aracılığıyla çikolata ikram etti.

Olayın tek delili düğünde çekilen görüntü kasetinin yok edildiği de ortaya çıktı. Tanık olarak dinlenen, düğün görüntülerini çeken kameraman 44 yaşındaki Kudbettin Şen, halayı çekerken olayın meydana geldiğini belirterek, “Bir süre sonra bir çocuk gelip kaseti alıp gitti. Silah sesi gelen yer ile halay çekilen ve bağrışmaların olduğu yerin arası 15 ile 30 metre arasındadır. Aralarında hiç bir engel yok” dedi.
Sanık Elçiçek’in avukatı Sebahattin Gümüş ise, düğünde çekilen kasetin alınıp yok edildiğini ifade ederek, “Düğünde tek ateş eden sanık değildir. Sanık, düğün sahipleri ve güvenlik kuvvetleri tarafından günah keçisi olarak seçilmiştir” diyerek müvekkilinin tahliyesini istedi.
Duruşma, kameraman Şen’in de hazır bulunacağı olay yerinde keşif yapılması için ertelendi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!