Maganda kurbanı Damla anıldı

Güncelleme Tarihi:

Maganda kurbanı Damla anıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2010 12:51

SAMSUN'da, 3 ay önce düğünde havaya açılan ateş sonucu başına isabet eden kurşunla yaşamını yitiren 8 yaşındaki Damla Karadağ için polis, benzer olayların bir daha yaşanmaması için vatandaşlara uyarı broşürleri dağıttı.

Acılı aile ise internetteki sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta Damla adına ‘Damla kalbimizde yaşayacak’ başlığıyla profil açtı. Siteye giren yüzlerce kişi aileye başsağlığı dileklerinde bulunarak, olayı kınadı.

İstanbul'da oturan ve tatil için ailesiyle birlikte Samsun’un Tekkeköy İlçesi’nde gelen Damla Karadağ, buradaki bir düğünde havaya rastgele açılan ateş sonucu başına isabet eden kurşunla can verdi. İstanbul Maltepe Dumlupınar İlköğretim Okulu öğrencisi olan Damla'nın katil zanlısı olarak gözaltına alınan Tekkeköy İlçesi Aşağı Çinik Mahallesi Muhtarı Şakir Kılıç'ın 19 yaşındaki yeğeni Harun Kılıç, geçen 26 Ağustos tarihinde gözaltına alınıp çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Damla Karadağ'ın babası Arif Karadağ, kızlarının adına ‘Damla kalbimizde yaşayacak’ adıyla Facebook'ta sayfa açtı. Siteye giren yüzlerce kişi ailenin açısını paylaştığını belirterek yaşanan olayı kınadı.

Samsun Emniyet Müdürlüğü'nde bugün 5 bin broşür bastırarak, maganda olaylarının bir daha yaşanmaması için vatandaşlara uyarılarda bulundu. Bastırılan broşürlerde Damla Karadağ’ın da fotoğrafının yanı sıra, ‘Yaşam kadar değerli hiçbir şey yoktur’ sloganıyla “Silah cesaret değil, cehaletin göstergesidir. Silahla sevinç ifade edilmez. Mutlu günleriniz hüzne dönüşmesin” yazısı yer aldı. Polis, İstiklal Caddesi başta olmak üzere şehrin belirli noktalarında dağıttığı broşürle halkı uyardı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!