Maganda dayıya ömür boyu hapis istemi

Güncelleme Tarihi:

Maganda dayıya ömür boyu hapis istemi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2008 13:17

ADANA’da akrabasının düğününde pompalı tüfekle ateş açıp yeğeni 5 yaşındaki Selman Eren’in ölümüne, akrabası 12 kişinin de yaralanmasına neden olan halıcı 36 yaşındaki Nezir Elçiçek hakkında, ömür boyu hapis cezası istendi. Ayrıca yakalandığında cep telefonundaki örgütsel mesajlar nedeniyle de ‘PKK örgüt üyeliği’ suçlamasından da 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Eniştesinin kardeşi Recep Eren’in oğlunun sokakta yapılan düğününe katılan Nezir Elçiçek’in pompalı tüfekle açtığı ateş sonucu yeğeni Selman Eren öldü. Akrabaları 34 yaşındaki Ahmet Oğuz, 30 yaşındaki Hasan Tutal, 8 yaşındaki Asya Çidam, 32 yaşındaki Gaşiat Oğuz, 6 yaşındaki Meryem Eren, 43 yaşındaki Saniye Erdemci, 37 yaşındaki Salih Bağara, 46 yaşındaki Zekiye Eren, 33 yaşındaki Tariat Avican, 33 yaşındaki Süheyla Eren, 47 yaşındaki Rahim Bağara ve 24 yaşındaki Sevgi Bağara ise yaralandı. Yakalanan Elçiçek’in cep telefonunda bölücü örgüt ile elebaşı Abdullah Öcalan’ı övücü nitelikte mesajlar görüldü. Tutuklanan Elçiçek hakkında yaklaşık 5 ay süren soruşturma sonunda Cumhuriyet Savcısı, ‘Kasten öldürme, yaralama, korku, kaygı veya paniğe yol açabilecek tarzda silahla ateş etmek’ suçlarından dava açtı.

Ayrıca, Elçiçek hakkında cep telefonundaki örgütsel mesajlar nedeniyle Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemesi’nde de ‘örgüt üyeliğinden’ ikinci bir dava açıldı. Elçiçek hakkında yeğenini öldürmekten ömür boyu, 12 kişiyi yaralamaktan 23 yıl, ‘panik ve korku yaratacak şekilde ateş etmek’ten 3 yıl, örgüt üyesi olmak suçundan 10 yıla kadar hapis olmak üzere toplam 36 yıl hapis cezası istendi.

Adana 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde önümüzdeki günlerde yargılanacak olan Elçiçek, tutuklandığı nöbetçi mahkemede yeğenini nasıl öldürdüğünü, 12 kişiyi nasıl yaraladığını şöyle anlattı:

“Olay tarihinde akrabam Recep Eren’in oğlunun düğününe katıldım. Düğüne katılanlar ateş ediyordu. Ben de otomobilimdeki ruhsatlı tüfeğimi alıp düğün evinin karşısında bulunan babamın evinin damına çıkıp havaya 3-4 el ateş ettim. O sırada ayağım kayıp yere düştüm. Yere düştüğüm anda tüfek patladı. Daha sonra aşağıdan bağrışma sesleri geldi. Ben de tüfeği kardeşimin evine götürüp sakladım. Daha sonra kardeşim beni arayıp polislere teslim etti. Ölen yeğenimdir. Yaralılar ise akrabamdır. Aramızda herhangi bir husumet yoktur. Pişmanım.”

Elçiçek, telefonundaki bölücü örgüt ile ilgili mesajları ise kendisinin yazmadığını iddia ederek, “Telefon bana aittir. Ancak, bu mesajları ben yazmış değilim. Arkadaşlarım yazmış göndermiş olabilir” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!