Mafyaya ‘sevgili’ yaramadı

Güncelleme Tarihi:

Mafyaya ‘sevgili’ yaramadı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 1998 00:00

Haberin Devamı

Cinayet, yaralama, çete kurmak, tehdit, haraç almak, gasp suçlarının sanığı olan ve yurt dışına kaçan Türk kabadayıların yakalanmasında en büyük rolü, farkına bile varmadan sevgilileri oynadı. Son günlerde yakalanan yeraltı dünyasının 3 ünlü ismine de polis, sevgililerini izleyerek ulaştı. Kasım Gençyılmaz ve Kürşat Yılmaz, sevgililerinin izlenmesiyle yakalanırken, Alaattin Çakıcı operasyonunu da sevgilisi Aslı Ural'ın cep telefonunun dinlenmesi kolaylaştırdı. Ural'ın cep telefonuyla yaptığı konuşmalar, istihbarat birimlerinin topladığı bilgileri tamamladı.

İLK KURBAN GENÇYILMAZ

İlk sevgili kurbanı Gençyılmaz oldu. Gençyılmaz bir süre önce sevgilisi Münevver Kalaycı ile buluşmaya kalkınca, takip kapanına yakalandı. Gençyılmaz'ın sevgilisini yakın takibe alan polis, Bolu Gerede'deki bir otelde sevgilisi ile buluşan Gençyılmaz'ı yakalamayı başardı. DGM'de yargılanan Gençyılmaz, halen Ankara Merkez Kapalı Cezaevinde tutuklu.

OTEL ODASINDA BASKIN

Cezaevi firarisi Kürşat Yılmaz ise yurdışına kaçmayı başardı. Ancak o da sevgilisi Figen Gönül'ü özleyince polisin eline düştü. Yılmaz'ın sevgilisini sürekli izleyen polis, genç kadının pasaport aldığını öğrenince operasyon başladı. Takibi Bulgaristan'a kadar sürdüren istihbarat birimleri Kürşat Yılmaz'ı sevgilisiyle buluştuğu otel odasında yakaladı.

CEPTEN GELEN MESAJ

En uzun süreli firari Çakıcı'nın yakalanmasında da, sevgilisi Aslı Ural'ın cep telefonuyla yaptığı konuşmaların dinlenmesinin rolü oldu. Polis, Çakıcı'nın Ural ile yaptığı konuşmalarla istihbarat ağını genişletti. Ardından Çakıcı da sevgilisiyle ele geçirildi.

HEYBETLİ DE YAKALANMIŞTI

Ünlü kabadayı Hasan Heyetli de, geçen yıl eski sevgilisi Muazzez Abacı'yı hastahanede ziyaret edince yakalanmıştı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!