Mafyaya karşı 'Otopark Yönergesi'

Güncelleme Tarihi:

Mafyaya karşı Otopark Yönergesi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 1999 00:00

Haberin Devamı

İstanbul sokaklarını mesken tutan otopark çeteleriyle mücadele etmek için kolları sıvayan Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü, otopark mafyasını ve şehrin trafik sorunlarını masaya yatırdı. ‘İstanbul İli Trafik Sorunları ve Fahri Trafik Müfettişleri Değerlendirme' toplantısında konuşma yapan İstanbul Emniyet Müdürü Hasan Özdemir, ortaya çıkan otopark mafyasının önüne geçebilmek için Vali Erol Çakır'ın talimatıyla 'Otopark Yönergesi' hazırladıklarını bildirdi.

Yenibosna'daki Özel Ar-El Koleji'nin toplantı salonunda düzenlenen ve Halit Kıvanç'ın sunuculuğunu yaptığı toplantıya ilçe kaymakamları, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı, Trafik Hizmetleri Başkanı Şevket Ayaz, İstanbul Emniyet Müdürü Hasan Özdemir, belediye başkanları ve fahri trafik müfettişleri katıldı. Trafik Hizmetleri Başkanlığı tarafından hazırlanan eğitici filmlerin izlenmesinin ardından ilk konuşmayı yapan Özdemir, son aylarda adım başı türeyen otopark çetelerine karşı valililiğin de talimatları doğrultusunda önlem almak için çalışmalara başlandığını müjdeledi.

Özdemir, İstanbul'daki trafik sıkışıklığında toplu taşımacılıktaki yetersizlik, yetersiz mühendislik ve altyapı hizmetleri, zamansız kazı çalışmaları, trafik işaret ve levhaları gibi faktörlerin yanısıra otopark yetersizliğinin önemli rol oynadığını söyledi. ‘‘İlimizde toplam 62 bin araçlık otopark mevcuttur. Halen kayıtlı 2 milyona yakın araç sayısına ilaveten günde ortalama 500 yeni aracın trafiğe çıktığı dikkate alındığında otoparkların yetersizliği açıkça ortadadır’’ diyen İstanbul Emniyet Müdürü, ’’Acilen 650 bin araçlık otoparka ihtiyacı olan ilimizin, bu sorunundan çıkar sağlamak isteyen birtakım insanların menfaat temin etme yoluna gittikleri görülmektedir. Bu şahıslarca uygun olmayan yerlerin otopark haline getirilmesinin yanısıra cadde ve sokaklara park etmek zorunda kalan insanlardan da park ücreti talep etmeleri kamuoyunda tepkiye neden olmaktadır. Usulsüz menfaat temin eden bu kişilerle mücadele edildiği gibi otopark ve park yerlerinin denetim altına alınabilmesi için sayın valimizin de talimatıyla hazırladığımız 'Otopark Yönergesi' bir an önce tamamlanarak yürürlüğe konulacaktır’’ şeklinde konuştu. Özdemir'in ardından söz alan Ayaz da Fahri Trafik Müfettişleri'nin çalışmalarında dikkat etmeleri gereken konuları anlattıktan sonra programda başarılı olunursa, fahri trafik müfettişi sayısında arttırıma gidileceğini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!