Mafyaya karşı İtalya ile ortak mücadele

Güncelleme Tarihi:

Mafyaya karşı İtalya ile ortak mücadele
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 1998 00:00

Haberin Devamı

Mafyayla mücadelede Türk polisi İtalyan polisiyle ortak çalışacak.

İçişleri Bakanı Kutlu Aktaş, İtalya İçişleri Bakanı Giorgio Napolatino ile mafya, uyuşturucu, kara para, terörle mücadele ve insan kaçakçılığının önlenmesi konularında işbirliği anlaşması imzaladı. Anlaşmaya göre, İtalya bundan sonra mafyayla mücadele konusunda Türk polisiyle ortak çalışacak. Her iki ülke, mafyayla ilgili elde ettikleri bilgileri paylaşacak. Gerektiğinde ortak operasyon yapılacak.

Mafya konusundaki deneyimlerini Kutlu Aktaş'a aktaran Giorgio Napolatino, mafyanın günümüzde son teknolojiden yararlanarak, uluslararası alana yayıldığını hatırlattı. Napolatino, ‘‘Mafyaya karşı uluslararası işbirliğine ihtiyaç var. Ülkelerin tek başına mücadelesi artık yeterli değil’’ dedi. Napolatino, İtalya'da mafya konusunda dehşet verici olaylar yaşadıklarını hatırlatarak, ‘‘Biz mafyayla mücadeledeki deneyimlerimizi size aktarmaya çalışacağız. Bundan memnuniyet duyarız. Bilgileri paylaşıp, ortak değerlendirme yapabiliriz. Ortak soruşturmalar da yapılabilir’’ diye konuştu. Görüşmelerin çok olumlu geçtiğini söyleyen Aktaş ise ‘‘İtalya ile daha sıkı işbirliği yapacağız. Organize suçlarla ilgili bu polisiye anlaşma önemlidir’’ dedi.

Savaş Çakıcı ve adamlarına gözaltı

Fransa'nın Nice Kenti'nde yakalanan Alaattin Çakıcı'nın yeğeni Savaş Çakıcı'nın, Kalamış'ta işlettiği restaurant-bar'a dün akşam saatlerinde Organize Suçlar ve Silah Kaçakçılık Şubesi ekipleri baskın düzenledi. Operasyon sırasında Asayiş Şubesi tarafından daha önce karıştığı bir olay nedeniyle aranan Savaş Çakıcı ve 5 adamı yakalanarak gözaltına alındı. Çakıcı'nın üzerinde bir ruhsatsız tabanca çıktığı bildirildi. Vatan Caddesi'ndeki Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar ve Silah Kaçakçılık Şube Müdürlüğü'ne getirilen Çakıcı ile adamlarının sorgusunun sürdüğü belirtildi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!