Mafyanın kâbusu kalbine yenik düştü

Güncelleme Tarihi:

Mafyanın kâbusu kalbine yenik düştü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2016 23:34

Yeraltı dünyasına yönelik ‘Babalar Operasyonu’ başta olmak üzere Banker Kastelli ismiyle tanınan Cevher Özden’in Tunus’ta yakalanması dahil birçok operasyonu yöneten eski Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanı Atilla Aytek kalp krizi sonucu yaşamını kaybetti.

Haberin Devamı

Eski Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Dairesi Başkanı Atilla Aytek, henüz 14 yaşındayken 1960 yılında polis kolejine girdi. Polis akademisini bitirdikten sonra birçok ilde narkotik bürolarda görev yaptı. Kamuoyunda tanınması ise KOM Daire Başkanlığı’nda yönettiği operasyonlardan kaynaklanıyor. MİT, 1984 yılı başında hükümetin talimatıyla yeraltı dünyasının ünlü isimlerine yönelik operasyon planladı. MİT’e desteği Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Daire Başkanlığı verdi.

‘İKİ BABA TANIRIM’

Atilla Aytek’in yönetimindeki operasyon timleri ilk olarak yeraltı dünyasının ünlü isimleri Dündar Kılıç, Behçet Cantürk, Abuzer Uğurlu başta olmak üzere çok sayıda ismi gözaltına aldı. Bu isimler, haftalarca sorgulandıktan sonra tutuklandı, sıkıyönetim mahkemelerinde yargılandı. Dündar Kılıç beraat ederken bazı isimler hapis cezalarına çarptırıldılar. Gençlerbirliği Futbol Kulübü’nün 19 yıl yöneticiliğini yapan Aytek, “Baba diye bir şey tanımam. Türkiye’de bir ‘Devlet Baba’ vardır bir de evine ekmek götüren babalar vardır. Diğerleri kanunsuz adamlardır” demişti.

Haberin Devamı

KASTELLİ’Yİ BULAN MÜDÜR

Aytek, KOM Daire Başkanlığı döneminde narkotik operasyonları da yaptı. 1980’li yılların ünlü sinema sanatçıları Serpil Çakmaklı, Ahu Tuğba gibi isimleri gözaltına aldırttı. Yurtdışına kaçan ve Banker Kastelli adı ile tanınan Cevher Özden’in Tunus’ta yakalanması operasyonlarını yönetti. Özden’i Tunus’tan bizzat kendisi getirdi. Aytek, önceki akşam evinde geçirdiği kalp krizi nedeniyle 70 yaşında yaşamını yitirdi.

‘RÜŞVET ALSAYDIK VİCDANIMIZIN HABERİ OLURDU’

GAZETECİ Yener Süsoy’un 1987 yılında sorularını yanıtlayan Aytek şu ilginç anısını paylaşmıştı: “Ankara’dayken bir İranlı’nın üzerinde 3 milyar lira tutarında kaçak döviz yakaladık. Adam ‘Halılar ve para sizin olsun. Yeter ki beni serbest bırakın’ dedi. İki kişiydik kimsenin haberi olmazdı. Ama vicdanımızın haberi olurdu.”

AHU TUĞBA İLE İLİŞKİ İDDİASI

Aytek, oyuncu Ahu Tuğba ile ilişkisi olup olmadığına yönelik soruya da şu cevabı vermişti: “O kızı çok takdir ediyorum. Olayı hiç reklam aracı yapmadı. Sonradan öğrendim ki kıza ‘Evet’ dedirtmek için çok baskı yapmışlar.”

Haberin Devamı

‘Çataldan çok tabancamız var’

İki kızı bulunan Atilla Aytek’in eşi Gülten Aytek de polis memuruydu. Bir röportajında Atilla Aytek, “Evimizde çatal-bıçaktan çok tabanca var” demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!