Mafya dizilerinde oynayan tiyatroculara yasak geliyor

Güncelleme Tarihi:

Mafya dizilerinde oynayan tiyatroculara yasak geliyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2000 00:00

Haberin Devamı

DEVLET Tiyatroları (DT) Genel Müdürü Rahmi Dilligil, mafyanın konu edildiği televizyon dizilerinde rol alan oyuncuların izinlerini iptal etme yoluna gideceğini bildirdi.

Dilligil, ‘‘DT Genel Müdürü olarak kendi personelimin bu şekilde değerlendirilmesini sanatsal ya da etik anlamda doğru bulmuyorum. Bu anlamda, yönetim kurulundan alacağım kararla bu konudaki izinleri iptal etme yoluna gideceğim’’ dedi.

Dilligil, Küçük Tiyatro Toplantı Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında son günlerde mafyayı konu edinen televizyon dizileriyle ilgili haberleri basın organlarından takip ettiğini ve konunun çok önemli olduğunu düşündüğünü belirtti.

Dizilerle ilgili olarak 'çok karışık bir dönem' yaşadıktan sonra bütün oyunculara dizilerde rol almaları için izin verdiklerini, sadece tiyatroda da görev alma koşulunu getirdiklerini anlatan Dilligil, şöyle konuştu: ‘‘Ancak, Türkiye'de dizileri biraz eleştirelim, onlar da biraz eleştirsinler kendilerini. Biz, tiyatro sanatıyla ilgili insanlar, ekranı açtığımızda 3 ya da 4 tane mafyayı öne çıkaran diziyi görüyoruz. Ben, tiyatro sanatının bir işletmecisi, DT Genel Müdürü olarak kendi personelimin bu şekilde değerlendirilmesini, sanatsal ya da etik anlamda doğru bulmuyorum. Bu anlamda, yönetim kurulundan sanatçı temsilcileri ve çeşitli derneklere de danışarak alacağım kararla bu konudaki izinleri iptal etme yoluna gideceğim. ’’

Dilligil, hangi dizilerdeki oyunculara kısıtlama getirileceğinin sorulması üzerine de ‘‘ Metinlerini istetiyorum.Bu yapıyla ilgili somut bir gelişme olduğunda açıklamamı bilimsel kriterlere dayandırarak yapmak istiyorum. Yoksa, milletin ekmek yediğibir şeyi durdurmak değil işim’’ dedi. a.a

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!