Maden ocağında göçük: 1 ölü, 2 yaralı

Güncelleme Tarihi:

Maden ocağında göçük: 1 ölü, 2 yaralı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2001 14:59

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Üzülmez Müessese Müdürlüğü Asma İşletmesi 5 No’lu ocakta, yerin 156 metre derinliğinde tavan çökmesi sonucu 3 maden işçisi mahsur kaldı. Çalışmalar sonunda 2 işçi göçükten kurtarılırken, 1 işçinin cesedi çıkarıldı.

Haberin Devamı

TTK Üzülmez Müessese Müdürlüğü Asma kömür üretim ocağında önceki gün saat 18:45 sıralarında göçük meydana geldi. 30 üretim işçisinin çalıştığı ocakta, tavan kayması sonucu meydana gelen göçükte, 16:00- 24:00 vardiyasında çalışan üretim işçilerinden Fahrettin Özküren, Coşkun Çelik ve Selahattin Kulluk mahsur kalırken, ocakta bulunan diğer işçiler kaçarak kurtuldu. Kurtarma ekiplerinin çalışmaları sonucu, işçilerden 24 yaşındaki Coşkun Çelik 3 saat, 29 yaşındaki Fahrettin Özküren ise 4 saat sonra sağ olarak kurtarıldı. Göçükte kalan 28 yaşındaki Selahattin Kulluk’un cesedi ise 10 saat çıkarıldı.

Madenci arkadaşlarının çabaları sonucu göçükten 4 saat sonra sağ olarak yeryüzüne çıkarılan ve ayaklarında kırılma olduğu tespit edilen maden işçisi Fahrettin Özküren, “Bacağım gitti'' diyerek sürekli gözyaşı döktü.

Haberin Devamı

Olay yerinde bekleyen ambülansta ilk müdahelesi yapılan Fahrettin Özküren, SSK Zonguldak Bölge Hastanesi´ne tedavi altına alındı. Coşkun Çelik ise, “Vardiyaya yeni gelmiştik. Tam çalışmaya başladığımız anda büyük gürültü ile tavan çöktü. Kendimi domuz damlarının arasına attım. Her taraf kömür tozu olmuştu. Bir süre sonra Fahrettin Özküren ile konuşmaya başladık. Göçükte kalan diğer arkadaşım Selahattin Kulluk ise güçlükle konuşabiliyordu. Bir süre sonra sesi kesilince nabzına baktım. Nabzı atmıyordu. Vücudu soğumuştu. Daha sonra kurtarma ekiplerinin sesini duydum. Bir süre sonra arkadaşlarımız bizi kurtardı. Halen yaşadığıma inanamıyorum. Bizi Allah korudu'' dedi.

Göçükte yaşamını yitiren maden işçisi Selahattin Kulluk´un 5 aylık evli olduğu, TTK´da 1 yıl önce işbaşı yaptığı belirtildi. TTK Genel Müdür Yardımcısı İsmail Verimbaş, soruşturmanın devam ettiğini söyledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!