Maden çöktü, kaçamağı ortaya çıktı

Güncelleme Tarihi:

Maden çöktü, kaçamağı ortaya çıktı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2010 16:04

Dünyanın gündeminden düşmeyen Şilili madencilerin kurtarma operasyonu kimsenin aklına gelmeyecek bir olaya tanık oldu. Yerin 700 metre altında kurtarılmayı bekleyen madencilere destek vermek için nöbet tutan madenci eşlerinden Marta Salinas, kocasının kendisin aldattığını hiç beklemediği bir şekilde öğrendi.

Haberin Devamı

 

Maden çöktü, kaçamağı ortaya çıktı

Barrios şok gelişmelerden haberdar değil.

Madencilerin aileleri, kurtarılmaları yılbaşına kadar sürecek olmasına rağmen sevdiklerine destek olmak için madenin başında beklemeye devam ediyor. Bu kişilerden biri de Yonni Barrios adlı madencinin eşi Marta. Ancak Marta, geçtiğimiz gün yaşanan akla gelmeyecek bir olayda çok büyük bir şok yaşadı.

 

Marta, kocası için gece nöbeti tuttuğu esnada, başka bir kadının kocasının ismini haykırdığını duydu. Bir anda neye uğradığını şaşıran 56 yaşındaki kadın, madenin başında bekleyen onlarca kişinin arasında kocasının adını bağıran Susana Valenzuela adlı kadının eşinin sevgilisi olduğunu anlamakta gecikmedi.

 

 

 

 

 

Haberin Devamı

Maden çöktü, kaçamağı ortaya çıktı

Marta Salinas'ın yüzünden düşen bin parça.

MADENCİLERİ O KURTARDI

Yaşadığı şoka rağmen kocasına verdiği desteği kesmeme kararı alan Marta, “Barrios benim kocam. O beni seviyor, bende ona sadık kalacağım” dedi.

 

Ancak 50 yaşındaki Susana, beş yıl önce bir eğitim programında tanıştığı Barrios’un kendisi için eşini terk edeceğini öne sürdü. Susana, “Biz birbirimize aşığız. Onun için bekleyeceğim” dedi.

 

Barrios, madencileri yerin altında mahsur bırakan göçüğün yaşanmasının ardından tüm madencilere ilk tıbbi müdahaleyi yapan isim oldu. Barrios, kendisi ve arkadaşlarına grip ve zatürree aşısı yaparak madencilerin hayatta kalma mücadesinde önemli rol oynadı.

 

Öte yandan, madencilere günlük almaları gereken 2 bin kalorilik besin ihtiyacını karşılayacak sıcak yemek ulaştırılmaya başlandı. Kurtarma ekibine yardımcı olan NASA uzmanları, yeterli besin aldıkları noktaya gelene dek tütün ve alkolü yasaklamıştı. Madenciler ayrıca her gün çay ve 5 litre su içiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!