Madeleine McCann soruşturması şüphesiz devam edecek

Güncelleme Tarihi:

Madeleine McCann soruşturması şüphesiz devam edecek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2012 00:00

İngiltere'de beş yıl önce kaçırılan ve hâlâ bulunamayan Madeleine McCann'in ailesi kızlarının hayatta olduğundan emin. McCann çifti, Madeleine'in bulunabilmesi için Portekiz polisinin soruşturmayı yeniden başlatması gerektiğine inanıyor.

Haberin Devamı

Kate ve Gerry McCann Portekizli yetkililerin kaybolan kızları Madeleine hakkındaki soruşturmayı yeniden açacağından şüpheleri olmadığını belirtti.

Portekiz polisi, geçtiğimiz hafta, beş yıl önce Algarve bölgesinde geçirilen bir aile tatili sırasında kaybolan üç yaşındaki Madeleine McCann’le ilgili soruşturmanın devamı için gerekli yeni kanıtların bulunamadığını bildirdi.

Buna rağmen McCann ailesi, kızlarının kayboluşunun beşinci yıldönümünde soruşturmanın devamı halinde kızlarının bulunması ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi.

HÂLÂ UMUT VAR
Daily Telegraph'ın haberine göre, Madeleine’in babası Gerry McCann, bugün yaptığı açıklamada, “Yeni bilgilerin varlığına kesinlikle inanıyoruz. Portekiz’deki soruşturmanın ilerleyebilmesi için hâlâ fırsat var. Eğer bu fırsatlar değerlendirilirse, soruşturma yeniden açılacaktır” dedi.

Haberin Devamı

Madeleine’in annesi Kate McCann ise soruşturmanın devamının küçük kızı ve onu kaçıranları bulmaları için en iyi ve etkili yol olacağını, kızlarını canlı bulma umutlarını soruşturmanın devamına bağladıklarını söyledi.

Soruşturmayı yöneten dedektif Andy Redwood, İngiltere makamlarının çalışmaların devamını talep ettiğini, küçük kızın bulunabileceğine dair kanıtların varlığı üzerinde durduklarını ve soruşturmanın devamıyla ilgili kararın Portekizli yetkililere bağlı olduğunu ifade etti.

Portekiz polisinin soruşturmayı sürdürmeyi reddetmesinden yakınan baba McCann, herkesin hayatına devam etmesi ve bu davanın kapanması için gerekli olan tek şeyin Madeleine’in ve onu kaçıranların bulunması ve adaletin yerini bulması olduğunu tekrarladı.

TEMMUZ 2008’DE RAFA KALDIRILDI
Madeleine, ailesinin Algarve bölgesinde yer alan Praia da Luz’daki yazlık evinden kaybolduğunda neredeyse dört yaşındaydı. Kaybolduğu sırada ailesi de yakınlarda bir restoranda arkadaşlarıyla yemekteydi.

Portekiz polisi tarafından yürütülen resmi soruşturma, Temmuz 2008’de rafa kaldırılmış, ancak McCann ailesi tarafından tutulan özel dedektifler arayışlarına devam etmişlerdi.

İngiltere Başbakanı David Cameron tarafından da desteklenen İngiliz polisi, 40 bin ipucu arasından 195 tane işe yarar bilgi bulmuş, küçük kızın kayboluşunun tekrar araştırılması özel bir ekip Portekiz’in kuzeyine gönderilmişti.

Haberin Devamı

AİLE OLUMLU BAKIYOR
Kate McCann, geçen yıl ellerinde soruşturmaya dair çok az bilgi olduğunu ancak bu yıl araştırmaların tekrarıyla ulaşılan yeni bilgilerle davaya daha olumlu baktıklarını belirtti. Gerry McCann ise polisin de bulunan yeni kanıtlar konusunda dört buçuk yıl sonra ilk defa destekleyici açıklamalar yapıp kanıtların etkin bir şekilde üzerine gittiklerini söyledi.

Polis, Madeleine’in fotoğrafı üzerinde oynayarak şu anki olası görüntüsünü çıkardı. Fotoğraf, 12 Mayıs’taki dokuzuncu yaş gününden önce yayımlandı. Madeleine’in babası kızını arama çalışmalarının bu fotoğrafa bağlı olmasının zorluk yaratacağından endişeli olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

McCann ailesi, aynı zamanda, Portekizli eski polis Goncalo Amaral’a “apartman dairesinde ölen ve ardından anne-babasının kaçırılma senaryosunu uydurduğu küçük kız” hakkındaki hikayesi dolayısıyla dava açmışlardı. Çift bu kararlarından dolayı pişman olmadıklarını, soruşturmayı durdurmaya uğraşan biri hakkında konuşmak yerine soruşturmayı devam ettirmek için çözüm yolu bulmak için konuşmak istediklerini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!