Madam Tussaud'un 33 heykeli Mersin'de

Güncelleme Tarihi:

Madam Tussaudun 33 heykeli Mersinde
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2002 02:02

Londra'daki ‘Madam Tussaud Müzesi’nde sergilenen balmumu heykellerden 33'ü, dünya turu kapsamında çeşitli ülkelerin ardından Mersin'de de sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin katkısıyla, Yaşlıları Koruma ve Kalkındırma Derneği yararına Adnan Menderes Bulvarı Sözmen Apartmanı'ndaki bir dairede açılan 'Madam Tussaud Balmumu Heykelleri Sergisi' bir ay açık kalacak. Giriş ücreti iki milyon lira olarak belirlenen sergiyi, öğrenciler 1.5 milyon lira ödeyerek izleyebiliyor.

Aralarında Mustafa Kemal Atatürk, Vladimir Putin, Albert Einstein, Prenses Diana, Jean Paul Belmondo, Marlyn Monroe, Saddam Hüseyin ve Cengiz Han gibi isimlerin yer aldığı birebir boyutlardaki 33 balmumu heykel sergiyi gezenlerden büyük ilgi görüyor.

Yaşlıları Koruma ve Kalkındırma Derneği Başkanı Latife Zorkirişçi, Madam Tussaud Balmumu heykellerini bir kültür hizmeti olarak Mersin'e getirdiklerini belirterek, ‘‘Dünyanın birçok ülkesinde sergilenen Madam Tussaud heykellerini, derneğimiz yararına bir ay sergileyeceğiz. İnsanlarımızın bu heykelleri daha yakından görmelerini istiyoruz’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!