Maçka Tünel projesine kurul engeli

Güncelleme Tarihi:

Maçka Tünel projesine kurul engeli
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2017 22:05

MAÇKA Demokrasi Parkı’nın bir kısmının tünel projesi kapsamında çevrilmesinin ardından şikâyet başvuruları üzerine 3 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, izin alınmadan uygulama yapılmaması kararı verdi.

Haberin Devamı

İstanbul 3 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, tartışma konusu olan “Dolmabahçe-Levazım- Armutlu-Ayazağa-Çayırbaşı Karayolu Tünel Projesine İlişkin” yapılan itiraz başvuruları üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) uyarı gönderdi. Kurul’un, İBB’ye gönderdiği yazıda “Söz konusu proje güzergahı kısmen Dolmabahçe Sarayı, Saat Kulesi ve Bezmialem Valide Sultan Cami koruma alanı sınırları içerisinde, kısmen de Boğaziçi Nazım İmar Planı’nda Boğaziçi gerigörünüm bölgesinde ve kısmen de sit sınırları dışında kalmaktadır” denildi.

Kurul, konuyla ilgili kararında ise kendilerinden izin alınmadan inşaat ve fiziki uygulama yapılmaması uyarısında bulundu. İBB’ye gönderilen yazıda “Müdürlüğümüzün görev alanında kalan kısımlarda Koruma Bölge Kurulu izni alınmadan herhangi bir inşai ve fiziki uygulama yapılmaması, başvurularda belirtilen hususlara ilişkin olarak müdürlüğümüze bilgi verilmesi talep edilmiştir” denildi. Kurul kararı hakkında açıklama yapan avukat Eren Can “Kurul kısmen sit alanından geçen projeyle ilgili çalışmaların durdurulması kararı verdi. Bu karar, çalışmalara süreçler tamamlanmadan başlandığının bir kanıtıdır. Büyük bir yeşil alanı kapsayan tünel projesi izin ve yargı süreçleri tamamlanmadan yapılmamalıdır” dedi.

Haberin Devamı

İstanbul 3 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, bireysel başvuruda bulunan yaklaşık 30 çevreciye de konuyla ilgili karar örneğini gönderdi. Kararda, Kurul’un İBB’den proje hakkında bilgi talep ettiği belirtildi. Kararda “Projenin bilgi amaçlı mevcut imar planlarına aktarılması, kesit ve detay çalışmaları ile birlikte Kurulumuza iletilmesinden sonra değerlendirilebileceğine karar verilmiştir” denildi.

 

BAKMADAN GEÇME!