Mable faciasına tutuklama

Güncelleme Tarihi:

Mable faciasına tutuklama
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2012 17:20

MUĞLA’nın Ortaca İlçesi’ne bağlı Sarıgerme Köyü’ndeki bir tatil köyünde, 2 Alman turistten birinin öldüğü, diğerinin ise ağır yaralandığı su sporu kazasında, şişme botu (big mable) çeken sürat teknesini kullanan 30 yaşındaki Ahmet Arslan, sevkedildiği mahkemece tutuklandı.

Haberin Devamı

Almanya’dan tatile gelen 22 yaşındaki Isabella Fuchs ile 14 yaşındaki Neele Huermawn, kaldıkları tatil köyünde, dün saat 18.00’de su sporu yapmak için şişme botun bir sürat teknesiyle çekilmesiyle yapılan bir aktivite olan ’Big mable’ye bindi. Sahilden yaklaşık 100 metre uzaklaştıkları sırada, teknenin manevra yapması nedeniyle iki Alman, savrularak denize düştü. Yaralanan iki Alman, Ortaca Özel Yücelen Hastanesi’ne kaldırıldı. Düşerken başını yakında demirli bir tekneye çarptığı belirlenen Fuchs yaşamını yitirdi. Ağır yaralanan Huermawn ise Ortaca Özel Yücelen Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedaviye alındı. Yoğun bakımdaki müdahalenin ardından durumu iyiye giden Huermawn, servisteki odasına alındı.

ÖLEN ALMAN OTEL ÇALIŞANI İDDİASI

Kazayla ilgili soruşturma sürerken, Alman turistlerin bindiği şişme botu çeken sürat teknesini kullanan Ahmet Arslan, adliyeye sevk edildi. Arslan’a adliyeye gelen yakınları ve çalıştığı tatil köyünün su sporları işletmecisi Suat Çetin destek oldu. Su sporları işletmecisi Çetin, kazaya üzüldüklerini belirterek, "Ölen Alman turist, 2 aydır tatil köyündeydi. Kendisi turist değil. Otel çalışanı. Bu arkadaşla iyi bir bağımız vardı. Haftada, 3-4 kez bize grup müşteri getirip, aktivitelere katılıyordu. Bu nedenle big mable’ye binme konusunda tecrübeliydi. Manevra sırasında fırlayınca, panik yapıp başını çarpmış" dedi.

Tatil Köyü’nün müdürü Bülent Ölçer ise olayın adli makamları intikal ettiğini belirterek, "Ölen Alman, iddia edildiği gibi personelimiz değil, müşterimizdir. Ayrıca bizim tesisimizin yanındaki başka bir otelin su sporları merkezinde katıldığı aktivitede kaza geçirip yaşamını yitirdi. Ancak, olay müşterimizin başına gelmiş olması nedeniyle bizleri de üzdü" diye konuştu.

İKİ TEKNE DE KIZAĞA ÇEKİLDİ

Öte yandan savcılık ve kaymakamlığın ardından bugün de Göcek Sahil Güvenlik Komutanlığı ile Sarıgerme Jandarma Karakol Komutanlığı olay yerinde incelemelerde bulundu. Kazanın ardından Alman turistin başını çarparak yaşamını yitirdiği demirlemiş haldeki tekne ile şişme botu çeken sürat teknesi, kızağa çekildi.

TUTUKLANDI

Şişme botu (big mable) çeken sürat teknesinin jandarma tarafından gözaltına alınan kullanıcısı Ahmet Arslan sevk edildiği adliyede tutuklandı.
Ölen Alman turist Isabella Fuchs’in cenazesi için konsolosluk aracılığıyla gerekli yazışmaların yapıldığı, Almanya’daki ailesinin gelmesinin beklendiği öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!