LYS öncesi toplu dua

Güncelleme Tarihi:

LYS öncesi toplu dua
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2010 11:44

Diyarbakır'da Müftülük, Lisans Yerleştirme Sınavına (LYS) girecek adaylara manevi destek sağlamak ve sınav stresini azaltmalarına katkı sunmak amacıyla, “Dua'da Buluşalım” etkinliği düzenledi.

Haberin Devamı

BÖYLE DUA ETTİLER

GENÇLER SINAVDA TER DÖKTÜ - FOTO GALERİ

DİYARBAKIR İl Müftülüğü, LYS'ye girecek öğrencilerin başarılı olabilmesi için Ulucamii'de ‘Duada buluşalım' verilen etkinlik düzenledi. Müftülüğün çağrısı üzerine camiiye akın eden yüzlerce öğrenci ve ailesine Kuran-ı Kerim ile ney dinletisi yapılıp, ilahiler okundu daha sonra da sınavda başarılı olabilmeleri için toplu dua edildi. Diyarbakır İl Müftüsü Ali Melek, öğrencilerden streslerini atabilmeleri için ‘Bismillah' diyerek sınava girmelerini istedi.

Diyarbakır Müftülüğü'nün girişimiyle Lisans Yerleştirme Sınavları'na (LYS) girecek öğrencilere manevi destek verilmesi ve sınavda başarılı olabilmeleri için dün akşam ‘Duada buluşalım' etkinliği düzenlendi. Etkinlik nedeniyle merkez Sur İlçesi'ndeki tarihi Ulucamii avlusunda yüzlerce öğrenci toplandı. Etkinlik için tarihi camiinin avlusuna platform geç kurulunca aileleriyle birlikte camiiye dolan öğrenciler duanın başlamasını sabırsızlıkla bekledi. Etkinlikle ilgili çalışmaların tamamlanmasından sonra avludaki bütün öğrenciler platformun önüne davet edildi. Platformun en önünde kentteki din adamları kendileri için kurulan sandalyelerde tek sıra halinde otururken, erkek öğrenciler onların arkasında, başlarını örten genç kızlar anneleriyle birlikte en arkada saf tuttu.

Platformda Kuran-ı Kerim okunmasından sonra konuşan Diyarbakır İl Müftüsü Ali Melek, yapacakları duanın herkes için hayırlı olmasını diledi. İslam dininin bilim, ilim ve eğitime büyük önem verdiğini anlatan Diyarbakır Müftüsü Ali Melek, şöyle dedi:

“Bunun için burda sizlerle beraberiz. Diyarbakır'da sınava girecek öğrenci, çocuklarımızla beraber olmak, beraber dua etmek istedik. Çünkü İslam dini, yüce yaratan, Peygamberimiz bu önem veriyor. Elbette bizim de buna önem vermemiz gerekiyor. Gençlik, bir milletin geleceğidir. Sizler istikbalimizsiniz. Sizlerin iyi yetişmiş bir şekilde ülkemiz için güzel hizmetler yapacağınıza inanıyoruz. Onun için önünüzdeki basamakları doğru çıkmanız ve bu ülke insanlarına hizmet etmek için sizlerin üniversite kapısından içeri girmeniz anlamlıdır. Biz sadece Allah'a ibadet edilmesi için yapılan bu mekanda dua etmek istedik. Evimizde yapacağımız dua da önemlidir. Dua, Cenab-ı Hak katında makbuldur. Cenab-ı Hak, bütün duaları kabul edeceğini ve samimi olarak yapılacak dualara cevap vereceğini zaten beyan etmektedir. Dua, rahmet hazinelerini açan anahtar mesafesindedir. İnsanlık duadan hiç bir zaman uzak olmamıştır. Sizler 1 yıl boyunca dershaneye giderek, evlerinizde ders çalışarak bu anlamda üniversite sınavına hazırlandınız. Bize göre fiili duayı siz yaptınız zaten. Öğrencimizin sınav öncesi çalışması, derslerine bu anlamda önem vermesi, sınavı kazanmak için bu gayreti göstermesi fiili bir duadır. O zaman kavli, sözlü bir dua kaldı. Sizlerle burada hocamızın öncülüğünde duasına ‘amin' diyerek bu kavli duayı yapacağız.”

Diyarbakır Müftüsü Ali Melek, öğrencilerin sınavı kazanma umuduyla, türbe, yatırlara giderek, duvarına silgi, kalem sürmesi, duvara taş yapıştırmaya çalışmasının İslam dininin özüyle bağdaşmadığını söyledi. Müftü Melek, şöyle devam etti:

“Bu davranışlar tevhid inancına sahip olan bir dinin özüyle asla bağdaşmaz. Biz isteğimizi ve dileğimizi yaratandan isteyeceğiz. Bizim için çok zor olan şeyler onun için hiç bir zaman zor olmaz. Onun bir şeyi murad etmesi ‘ol' demesi yeterlidir. Sınava gönül rahatlığı içinde girmenizi istiyoruz. Sizlerin başarılı olacağına inanıyoruz ve bunun için bu duada birlikte olacağız. Moraliniz bozulmadan, ‘Acaba ne olur?' diye düşünmeden, ne olacaksa önceden ‘Ya rabbi benim için en güzeli, sonucu benim için en güzel olacak şeyi bana nasip et' deyip ‘Bismillah' diyerek kendimizi o anda mevcut olan stresten kurtarıp sınava gireceğiz.”

Ney dinletisi ile ilahilerin okunduğu LYS öncesi ‘Dualarda buluşalım' etkinliğinde, Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim üyesi Doç.Dr. Hüseyin Fazlı Ergül öğrencilere, sınavda karşılaşacakları sorunları nasıl aşabilecekleriyle ilgili bilgiler verdi. Etkinlikte daha sonrada avluda toplanan öğrencilerin doktor, mühendis, avukat, öğretmen ve arzuladıkları meslek sahibi olabilmeleri için toplu halde dua edildi. Duadan sonra bazı aileler camiinin kapısında bulunanlara şeker dağıttı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!