LYS’de adaya özel kitapçık olmayacak

Güncelleme Tarihi:

LYS’de adaya özel kitapçık olmayacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2011 00:00

YGS’deki şifreli kitapçık skandalının ardından, adaya özgü soru kitapçığı uygulamasından vazgeçildi.

Haberin Devamı

Lisans Yerleştirme Sınavları’nda (LYS), soru kitapçıkları üzerinde adaya ait kimlik bilgileri yer almayacak. Matbaada tek tek poşetlenecek soru kitapçıkları, sadece adaylar tarafından açılacak.

YÜKSEKÖĞRETİME Geçiş Sınavı’ndaki (YGS) “şifreli kitapçık” skandalının ardından adaya özgü soru kitapçığı uygulaması kaldırıldı. ÖSYM, üniversiteye girişin ikinci aşaması olan ve 18-19 Haziran ile 25-26 Haziran’da düzenlenecek “Lisans Yerleştirme Sınavları”nda (LYS) “adaya özel kitapçık” basılmayacak.

Kimlik bilgileri yok
LYS’de dağıtılacak soru kitapçıkları üzerinde adaya ait kimlik bilgileri yer almayacak. Soru kitapçıklarına sadece adayların erişimini sağlamak amacıyla, her soru kitapçığı matbaada tek tek poşetlenecek. Soru kitapçığı poşeti sadece adaylar tarafından açılacak. Soru kitapçıkları, sınav salonunda görevliler tarafından adaylara rastgele dağıtılacak. ÖSYM, dün LYS’de adayların dikkat etmesi gereken kurallara ilişkin internet sitesinden duyuru yaptı. Duyuruda, adaya özgü soru kitapçığı uygulamasına son verildiği belirtilerek, şöyle denildi:

Haberin Devamı

Güvenliğe devam 
“Sınava giriş belgesi hiçbir adaya postayla gönderilmeyecek. Bu nedenle, 2011-LYS’ye girecek adaylar sınava giriş belgelerini sınavlardan önce ÖSYM’nin ilgili internet sitesi olan http://ais.osym.gov.tr’den T.C. kimlik numaralarını ve kişisel şifrelerini girerek edinebilecekler. ÖSYM, daha önce açıklanan ve internet sitesinden ilan edilen tüm güvenlik tedbirlerini LYS’de de uygulayacak.

Sorular aynı, yer farklı
Soru kitapçıklarındaki sorular birbirinin tamamen aynı olacak, ancak soruların veya sorulardaki seçeneklerin sıralanışı ile doğru cevap seçeneğinin yeri, ‘eğitim bilimleri alanının ölçme ve değerlendirme yöntemlerine uygun bir şekilde’ değişebilecek.”
YGS’deki skandalın ardından YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, “Adaya özgü soru kitapçığı ve cevap kağıdı uygulamasını bir dahaki sefere başka bir şekilde yapmayı düşünüyoruz. Adayla ilişkilendirmeden herkese ait bir soru kağıdı olacak, ama soru kağıdı sınıfa gelince dağıtılacağı için adayla ilişkisi ancak sınıfta kurulacak” demişti.           

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!