Lydia, terörist Patty’nin kızıdır

Güncelleme Tarihi:

Lydia, terörist Patty’nin kızıdır
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2007 13:58

Razi (Canikligil) New York’tan geçtiği haberine, Kutoğlu defilesi New York'ta fark yarattı başlığı atmıştı.

Demek ki bizimkiler, yazı işlerinde ‘Yahu bu defilenin baş mankeni Amerikan medya devi Hearst ailesinin torunu...’ diye uyanıp, başlığı Kutoğlu’nun yıldızı medya devinin kızı haline getirmişler. Gerçekten de ilginç bir detay tabii ki...

Ama daha da ilginci... bu Lydia Hearst’ün (yanda) ... Patricia (Patty) Hearst’ün kızı oluşu!

Patty Hearst’ü benim yaşımdakiler iyi bilirler.

Adını taşıyan Amerikan basın tröstünün kurucusu – dolar milyarderi - William Randolf Hearst’ün torunu Patricia Campbell Hearst, 1974’te aşırı solcu Amerikan ‘Symbionese Liberation Army’ (SAL) tarafından kaçırılmıştı.

Haberin Devamı

SAL, Patty’yi serbest bırakmak için para değil... fakirlere yiyecek ve gıda dağıtılmasını talep etmiş; babası bu talebe boyun eğmiş, süpermarketlerin önünde yardım paketleri dağıtılmıştı.

/images/100/0x0/55ea5593f018fbb8f8792764
Ancak, Patricia’nın tarihe geçmesinin sebebi... ‘Stockholm Sendromu’na (yakalanarak kendini kaçıran SAL’ın saflarına katılmasıydı.

Tania’ kod adıyla silahlı soygunlara katılan Patty Eylül 1975’te yakalanıp, yedi yıl hapse mahkûm edildi. Cezası sonradan Başkan Jimmy Carter tarafından iki yıla indirilecekti.

Film bizim için burada bitmişti. Meğer Patricia Hearst hapisten çıktıktan sonra koruması Bernard Show ile evlenmiş, yönetmen John Waters’ın filmlerinde küçük bir sinema kariyeri olmuş.

İşte, Atıl Kutoğlu’nun New York defilesinde podyuma çıkan Lydia Hearst, bu ‘terörist’ Patty’nin kızıymış meğer! İnteresting, iz'ntit?

 

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!