Lüksemburg'dan Türkiye'ye AB desteÄŸi

Güncelleme Tarihi:

Lüksemburgdan Türkiyeye AB desteği
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 03, 2004 11:08

TBMM Başkanı Bülent Arınç, Lüksemburg Meclis Başkanı Jean Spautz ile görüştü. Spautz, ''AB yolunda Türkiye'ye refakat edeceğiz'' dedi.

Haberin Devamı

Bülent Arınç ile konuk Meclis BaÅŸkanı Spautz'un baÅŸbaÅŸa gerçekleÅŸen ve yaklaşık yarım saat süren görüşmesinin ardından heyetlerarası görüşmeye geçildi.Â
  Â
Arınç, görüşmenin başlangıcında yaptığı kısa konuşmada, Lüksemburg Meclis Başkanı'nın beraberinde çok önemli bir heyetle birlikte Türkiye'ye geldiğini söyledi. Heyette Lüksemburg Parlamentosu'nda temsil edilen partilerin genel başkanları ve grup başkanvekillerinin de bulunduğunu kaydeden Arınç, Türk heyetinde de AKP ve CHP grup başkanvekilleri ve komisyon başkanlarının da yer aldığını dile getirdi.
  Â
Türkiye ile Lüksemburg'un iyi ilişkilere sahip olduğunu bu ziyaret ile ilişkilerin daha da güçleneceğini belirten Arınç, bu iyi ilişkilerin Türkiye'nin AB üyesi olmasından sonra da devam edeceğine inandığını söyledi.
  Â
Lüksemburg Meclis Başkanı Spautz da konuşmasında Arınç'a hitaben ''Sizin tarafınızdan karşılanmak Lüksemburg parlamentosu açısından büyük bir şeref'' dedi.
   Â
''İLERİ ADIMLARI KENDİ KALBİMİZLE GÖRMEK İSTEDİK''
   Â
Ziyaretlerinin önemli kararların alındığı bir dönemde gerçekleştiğini kaydeden Spautz, Kıbrıs'ın 1 Mayıs'ta AB'ye üyeliğinin sözkonusu olduğunu belirterek, ''Umarım o tarihe kadar tüm sorunlar çözülür. Kıbrıs meselesi Annan'ın da öngördüğü şekilde bir çözüme kavuşur'' diye konuştu.
  Â
Konuk Meclis Başkanı Spautz, bu ziyaretlerinin aynı zamanda AB'nin genişleme sürecine de denk geldiğini belirterek, Türkiye'nin ve Türk halkının AB üyeliğini çok istediğini bildiklerini ve bunu sağlamak için de pek çok gerekçe bulunduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Türkiye'ye gerçekleştirdikleri bu ziyaretten dolayı gerçekten büyük memnunluk duyduklarını ifade eden Spautz, ''Sizin ileri doğru adımlarınızı kendi gözlerimizle, kendi kalbimizle yerinde görmek istedik'' dedi.
  Â
Ä°nsan hakları konusundan haklı olarak söz edildiÄŸini dile getiren Spautz, TBMM'de bu konuda önemli adımlar atıldığına inandıklarını söyledi.Â
  Â
Konuk Meclis Başkanı Jean Spautz, Türkiye'nin dost bir ülke olduğunu ifade ederken, ''Türkiye'ye AB yolunda refakat edeceğiz'' dedi.
  Â
Lüksemburg Meclis Başkanı Spautz ve beraberindeki heyet daha sonra TBMM AB Uyum Komisyonu Başkanı Yaşar Yakış'ı ziyaret etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!